Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48231
Title: Basics on Linguistics: Communication for Medical Professionals. Course of lectures on the discipline “Ukrainian as a Foreign Language” for foreign medical students of the 4thyear
Other Titles: Основи мовознавства: мова професійного спілкування в медицині. Курс лекцій із дисципліни «Українська мова як іноземна» для студентів-медиків 4 курсу.
Authors: Malets N.B. Liakh T.O.
Keywords: мова, мовознавство, етимологія. історія, світогляд, термінологія, медицина
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла»
Citation: Liakh T.O., Malets N.B. Basics on Linguistics: Communication for Medical Professionals. Course of lectures on the discipline “Ukrainian as a Foreign Language” for foreign medical students of the 4thyear / Лях Т.О., Малець Н.Б. Основи мовознавства: мова професійного спілкування в медицині. Курс лекцій із дисципліни «Українська мова як іноземна» для студентів-медиків 4 курсу. Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2022. 152 с.
Abstract: Вивчення української мови іноземними студентами надає їм можливість адаптуватися в новому інакомовному середовищі, засвоїти комунікативні навики, що у свою чергу збагачує уявлення про світ, формуючи відповідну мовну картину. Тому у ході викладання дисципліни «Українська мова як іноземна» важливо надати студентам інформацію про зв‘язок мови з позамовною дійсністю (історією, культурою, філософією тощо), мовознавства і медицини, висвітлити основні аспекти теорії мови з метою вдосконалення практичних комунікативних умінь у навчально-професійній сфері. Мета пропонованого навчального видання – сформувати у студентів базові знання про мову як систему, основні лінгвістичні концепції і поняття у процесі засвоєння ними української мови як засобу спілкування та фахової мовленнєвої діяльності лікаря. Курс лекцій відповідає навчальній програмі дисципліни «Українська мова як іноземна» для здобувачів (іноземців) вищої освіти другого (магістерського) рівня галузі знань 22 «Охорона здоров‘я» спеціальності 222 «Медицина» та вимогам освітнього стандарту мовної підготовки іноземних студентів.Посібник може використовуватися для самостійного опрацювання матеріалу, а також для дистанційної форми навчання.
Description: У навчальному посібнику висвітлено важливі аспекти мовознавства, зокрема зв‘язок мовознавства і медицини, представлено основні одиниці і явища мовних рівнів (фонетики, морфеміки, морфології, синтаксису, лексикології, культури мовлення) у зв‘язку із навчанням іноземних студентів-медиків навикам фахової комунікації українською мовою: засвоєння/вдосконалення орфоепічних норм української літературної мови, способів словотвору у фаховій мові лікаря; формування та вдосконалення професійних мовленнєвих навичок з урахуванням основ української морфології, синтаксичних особливостей фахового медичного тексту української мови; функціонування у професійній мові лікаря лексико-семантичних груп слів української мови; вдосконалення культури спілкування лікаря з пацієнтом.
Type: Text
Publication type: Лекції
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48231
ISSN: УДК 81(075,8) L66
Appears in Collections:Методичні рекомендації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Liakh T., Malets N. BASICS OF LINGUISTICS. Cours of Lectures..pdf2.07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.