Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5433
Title: Вплив міді на ріст і розвиток винограду
Other Titles: Copper’s effect on plant growth and development
Authors: Белчгазі, Віра Йосипівна
Данканич, Т.К.
Keywords: виноград, мідь, ефект, вегетаційний дослід
Issue Date: 2011
Publisher: Видавництво УжНУ «Говерла»
Citation: Белчгазі, В. Й. Вплив міді на ріст і розвиток винограду [Текст] / В. Й. Белчгазі, Т. К. Данканич // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І. Ніколайчук. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 30. – С. 164–166. – Рез. – укр., англ. – Бібліогр.: с. 166 (8 назв).
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: Мідь – необхідний складовий елемент живлення. Без неї неможливий розвиток рослин. Мідь є компонентом ряду ферментів-оксидаз: поліфенолоксидази, аскорбіноксидази приймають участь у окисно-відновних реакціях, стимулює біосинтез хлорофілу, впливає на основний обмін, підвищує продуктивність виноградної лози і стійкість до інфекційних хвороб. Визначено оптимальні концентрації CuSO4 в складі поживного розчину. Ключові слова: виноград, мідь, ефект, вегетаційний дослід.
Copper is essential element of nutrition. Plant development is impossible without it. Copper is a component of oxidase, e.g. polyphenol oxidase or ascorbic oxidase. This group of enzymes is involved in oxidation-reduction reactions; stimulates biosynthesis of chlorofile, effects on basal metabolism, enhances productivity of vine and infection resistance. In view of the aforesaid the optimal CuSO4 concentrations were assessed in a nutrient solution. Key words: grape plants, copper effects, vegetation, experiment.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5433
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 30 - 2011

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВПЛИВ МІДІ НА РІСТ І РОЗВИТОК ВИНОГРАДУ.pdf289.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.