Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61323
Title: Перспективи вирощування на Закарпатті сорту слив Стенлей (Prunus domestica L., Stanley)
Other Titles: Prospects for growing of plum cultivar «stanley» (prunus domestica l., stanley) in transcarpatнia
Authors: Махлинець, С.С.
Issue Date: 2000
Publisher: М- Студія
Citation: Махлинець, С. С. Перспективи вирощування на Закарпатті сорту слив Стенлей (Prunus domestica L., Stanley) / С. С. Махлинець // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Біологія. – Ужгород, 2000. – Вип. 8. – С. 184-185. – Бібліогр.: с. 185 (6 назв). – Рез., англ.
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: В умовах передгірної та низинної зони Закарпатської області сорт сливи Стенлей у групі .сортjв типу угорка є одним із кращих за комплексом показників. Иоrо переваги: самоплідність, швидкоплідність і висока врожайність дерев, привабливі й великі плоди універсального використання. Иоrо недоліки: мінливість смаку плодів та відокремлення кісточки залежно від вологозабезпечення дерев. Характерні ознаки: сильнорослість у розсаднику, рідка крона в саду,.темне блискуче листя, наявність генеративних бруньок на однорічних пагонах. Тому ми рекомендуємо сорт Стенлей для промислового вирощування в низинній і передгірній зонах Закарпаття. Разом із тим він становить великий інтерес для садоводів-любителів та селекціонерів.
А sort of plums Stenley is found very effective for growth in conditions of lowland and highland districts of Transcarpathia It is progressive for agriculture growing оn large areas and we recommend it for the reproduction at making up plum gardens.
Description: https://drive.google.com/file/d/1Qk1yKZ9LQgVtSM3aCmKKEiNfDmJD3HJI/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/61323
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 8. 2000

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка.pdf1.52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.