Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12233
Title: Інноваційні напрями використання відходів пивоварної галузі
Other Titles: Innovative directions of brewing industry waste use
Authors: Тимчак, В. С.
Keywords: суха пивна дробина, продуктивність тварин, високобілковий корм, собівартість та рентабельність яловичини
Issue Date: 2016
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Тимчак, В. С. Інноваційні напрями використання відходів пивоварної галузі [Текст] / В. С. Тимчак // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород : Видавничий дім «Гельветика», 2016. – Вип. 10 Ч. 2. – С. 113–117. – Бібліогр.: с. 116–117 (4 назви).
Series/Report no.: Міжнародні економічні відносини та світове господарство;
Abstract: У статті визначено, що інноваційні напрями використання відходів харчової промисловості можуть здійснюватися на двох рівнях: на першому рівні – у підприємствах харчової промисловості як вторинна сировина інших переробних підприємств, на другому рівні – у сільськогосподарських підприємствах у вигляді кормів для тваринництва. Обґрунтовано доцільність використання сухої дробини як інноваційних кормових ресурсів. Доведено, що використання сухої дробини в раціонах годівлі ВРХ сприяло зростанню їх продуктивності, зниженню собівартості та збільшенню рентабельності виробництва яловичини. Ключові слова: суха пивна дробина, продуктивність тварин, високобілковий корм, собівартість та рентабельність яловичини.
The article determines that the innovative directions of the use of food-industry waste can be implemented at two levels: at the first level – at food industry enterprises as secondary raw materials of other processing companies in the form of animal feeding stuff. The expediency of using dried grains as the innovation feed supplies is grounded. It is proved that the use of dried grains in the food ration of beeves promoted to the increase of their productivity, reduction of costs, and increase of economic feasibility of beef production. Key words: dried grains, productivity of livestock farming, high-protein feed, beef production costs and economic feasibility.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/12233
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 10 Частина 2 - 2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.