Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20916
Title: ОСОБЛИВОСТІ КАЛЬКУЛЮВАННЯ КЕЙТЕРИНГУ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ
Other Titles: Peculiarities of the calculation of catering: organizational and methodological principles
Authors: Вигівська, Ірина Миколаївна
Макарович, Вікторія Костянтинівна
Keywords: фінансовий облік, кейтеринг; організація; методика; облік; ресторанний бізнес; калькулювання; калькуляція
Issue Date: 2018
Publisher: ЖДТУ
Citation: Вигівська І.М., Макарович В.К. Особливості калькулювання кейтерингу: організаційно-методичні засади / І.М. Вигівська, В.К. Макарович // Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. зб. наук. пр. Житомир: ЖДТУ, 2018. – N 2(40). - С. 3-6.
Abstract: У роботі розглянуто складові собівартості кейтерингових послуг (кейтерингу), ідентифіковано прямі та непрямі витрати процесу надання послуг кейтерингу, визначено напрями формування аналітичного обліку надання кейтерингових послуг для цілей калькулювання. Досліджено організаційно-методичні особливості калькулювання в частинні обрання напівфабрикатного варіанту попередільного методу обліку витрат на виробництво (надання послуг) і калькулювання собівартості кейтерингу. Здійснене дослідження сприяло розробці калькуляції як документальне забезпечення процесу визначення собівартості кейтерингу та формування достатньої інформації для потреб користувачів та запитів керівництва щодо ефективності діяльності кейтерингової компанії (підприємства ресторанного бізнесу). Виділені пропозиції щодо калькулювання кейтерингових послуг забезпечують повноту та достовірність інформації про вартість кейтерингу і створюють передумови до удосконалення методики бухгалтерського обліку на підприємствах ресторанного бізнесу при наданні кейтерингових послуг.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://doi.org/10.26642/pbo-2018-2(40)-3-6
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20916
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри обліку і аудиту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
142191-305165-1-PB.pdf704.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.