Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41050
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дідик, В. І. | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-10T07:35:02Z | - |
dc.date.available | 2022-05-10T07:35:02Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Дідик, В. І. Методи непрямого керування персоналом у системі стратегічного управління [Текст] / В. І. Дідик // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; збірник наукових праць / ред.кол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Говерла, 2006. – Вип. 19. – С. 103-109. – Бібліогр.: с. 109 (11 назв). – Рез. укр. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41050 | - |
dc.description.abstract | Стаття присвячена виявленню особливостей застосування непрямих методів керування персона-лом для досягнення стратегічної мети бізнесу. Запропонована схема взаємодії потреб, мотивів та методів керування персоналом. Розкрита суть інформаційного метаболізму та показано його вплив на виконання стратегічних завдань працівниками. Наведена схема механізму непрямого керування. Кількість бібліографічних посилань – 11; мова – українська. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Говерла | uk |
dc.relation.ispartofseries | Економіка Випуск 19; | - |
dc.subject | стратегічне управління | uk |
dc.subject | методи управління | uk |
dc.subject | персонал | uk |
dc.subject | інформаційний метаболізм | uk |
dc.subject | механізм непрямого впливу | uk |
dc.title | Методи непрямого керування персоналом у системі стратегічного управління | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 19 - 2006 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
МЕТОДИ НЕПРЯМОГО КЕРУВАННЯ ПЕРСОНАЛОМ.pdf | 210.97 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.