Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4332
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗбарський, В.К.-
dc.date.accessioned2015-10-12T08:57:06Z-
dc.date.available2015-10-12T08:57:06Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЗбарський, В. К. Аналіз організаційно-правового забезпечення ринку м`яса в Україні [Текст] / В. К. Збарський // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), В.І. Ярема , Н.Н. Пойда-Носик та інші. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2015. – Вип.1 (45).Том 2. – С. 218–224. – Бібліогр.: с. 224 (13 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/4332-
dc.descriptionThe condition and perspective of development of beef market and meet products in Ukraine with the orientation to normative and legislation support of European sample was investigated in the article. The article emphasizes the fact that any legislation's acts on beef and meat products adopted in the nearest future in Ukraine will not immediately solve emergent problems in this branch. Their main task should be the realiza-tion of system transformations, which would contribute a sustainable development of meat market in Ukraine. This legislative process, according to the experience of world developed countries, should be divided into two directions including: a) reform of legislation regarding the provision and official control of quality and safety of beef and meat products; b) regulation of financial, economic and organizational aspects of meat market, including the establishment of the balanced mechanism of state management of this market at the legislative level. Concurrently experts suppose that there is a very high chance for Ukraine to receive the right of export-ing beef and meat products to the EU. Key words: meat market, export, import of meat products, quality, certi-fication, competitiveness.uk
dc.description.abstractВ статті розкривається стан та перспективи розвитку ринку м’яса в Україні з орієнтацією на нормативно-правове забезпечення європейського зразка. Акцентується увага на те, що будь-які прийняті найближчим часом в Україні законодавчі акти стосовно м’яса та м’ясної продукції не можуть терміново вирішити проблеми у цій галузі. Їх основною метою повинно бути здійснення системних перетворень, які сприятимуть сталому розвитку ринку м’яса в Україні. За досвідом розвинутих країн світу цей законодавчий процес необхідно поділити на два напрями: а) реформа законодавства щодо забезпечення і офіційного контролю якості й безпеки м’яса та м’ясної продукції; б) врегулювання на законодавчому рівні фінансово-економічних та організаційних аспектів ринку м’яса, включаючи встановлення зважених механізмів державного управління цим ринком. При цьому експерти вважають, що шанси України отримати право на експорт яловичини в ЄС доволі високі. Ключові слова: ринок м’яса, експорт, імпорт м’ясної продукції, якість, сертифікація, конкуренто-спроможність, регулювання.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesЕкономіка;-
dc.subjectринок м’ясаuk
dc.subjectекспортuk
dc.subjectімпорт м’ясної продукціїuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectсертифікаціяuk
dc.subjectконкурентоспроможністьuk
dc.subjectрегулюванняuk
dc.titleАналіз організаційно-правового забезпечення ринку м`яса в Україніuk
dc.title.alternativeAnalysis of organizational framework of meat market in Ukraineuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (45) Том 2 - 2015



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.