Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47986
Title: | Оцінка залишкових кількостей пестицидів у харчових продуктах Закарпатської області |
Other Titles: | Тhе evaluation of residual amounts of pesticides in thе food products of Subcarpathian region of Ukraine |
Authors: | Палко, Аліска Іванівна Жихарєв, Володимир Миколайович Качер, Ігор Емануїлович Качала, Лариса Олександрівна Каблак, У. І. |
Keywords: | food products, xenobioties, gas chromatography, pesticide load, recidual amounts, hygienic evaluation |
Issue Date: | 2001 |
Publisher: | ПП "Ліра" |
Citation: | Оцінка залишкових кількостей пестицидів у харчових продуктах Закарпатської області / А. І. Палко, В. М. Жихарєв, І. Е. Качер та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету. : серія: Медицина / редкол.: А.С.Головацький, В.Е.Віщак, К.С.Волков та ін.; відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород : УжНУ, 2001. – Вип. 13. – С. 197-201. – Бібліогр.: с. 200 (11 назв). – Рез. англ. |
Abstract: | The residual quantities of the pesticides (hexachlorane, DDT, НССН) into food products were evaluated during the period of 1998-1999. It has been etstimated that milk, chees, butter, froots and vegetables contain the recidual quantities of the pesticides. Only in few cases (р<О,05) the amounts of the chemicals were higher, than it is allowed bу hygienic legistation. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47986 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 13 – 2001 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ОЦІНКА ЗАЛИШКОВИХ КІЛЬКОСТЕЙ ПЕСТИЦИДІВ У ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ.pdf | 5.71 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.