Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48057
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГлюдзик-Шемота, Маргарита Юріївна-
dc.contributor.authorСавіна, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorСалька, Олександр Юрійович-
dc.contributor.authorШейдик, Кароліна Артурівна-
dc.contributor.authorМатієга, Ольга Омельянівна-
dc.date.accessioned2023-02-24T16:41:14Z-
dc.date.available2023-02-24T16:41:14Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationThe latest basics of agricultural development: collective monograph / Zaitseva I. – etc. – Іnternational Science Group. – Boston : Primedia eLaunch, 2022. 163 р.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48057-
dc.description.abstractОцінюючи господарсько-біологічні показники встановлено, що навантаження на дерева третього і четвертого року плодоношення досить високе з формуванням яблук високої якості всупереч критичним умовам 2020 та 2022 років. Статистична обробка біометричних даних вивчених сортів дає можливість звернути увагу на вагомі фактори, які сприяють розкриттю сорту за продуктивністю. Оцінюючи будову квітки слід відмітити, що майже кожна має додаткові маточки та сильно розвинуті пиляки, що сприяє самозапиленню. Всім сортам притаманне темно рожеве забарвлення квіток з сильно рясним цвітінням. Кільчатки формуються не лише на коротких дворічних гілках, а й однорічних, на що слід звернути увагу при обрізці та нормуванні цвітіння. Серед вивчених сортів сорт Байя Маріса найсмачніший та з інтенсивним забарвленням. Червоний колір м’якоті він має завдяки наявності особливого пігменту «антоціану», який знищує шкідливі бактерії в організмі людини та зміцнює імунітет. Кількість антоціанів у 2 рази більша, ніж в звичайних яблуках. Тому пропонуємо його для широкого впровадження у виробництво для дієтичного харчування.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherBoston : Primedia eLaunchuk
dc.relation.ispartofseriesISBN – 979-8-88757-557-5;-
dc.relation.ispartofseriesDOI – 10.46299/ISG.2022.MONO.AGRO.2;-
dc.subjectЧервономякукушні сорти яблуні, вирощування, сортuk
dc.titleОсобливості росту і плодоношення червономякушних сортів яблуні в умовах Закарпаттяuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeМонографіяuk
Appears in Collections:Навчально - методичні видання кафедри генетики, фізіології рослин та мікробіології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
монографія 3.pdf5.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.