Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52132
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шеверя, М. Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-12T12:11:44Z | - |
dc.date.available | 2023-06-12T12:11:44Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.citation | Шеверя, М. Ю. Практичне застосування сучасних мотиваційних теорій на підприємствах деревообробної промисловості / М. Ю. Шеверя // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка / голов. ред. В.П. Мікловда. – Ужгород: УжНУ "Говерла", 2009. – Спецвип. №28. Ч. ІІ. – С. 200-204. – Бібліогр.: с. 204 ( 9 назв). | uk |
dc.identifier.isbn | 0869-0782 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52132 | - |
dc.description | https://drive.google.com/file/d/1eGUHROST0B4-JxyU7RPRaxKJzpoba1QY/view?usp=sharing | uk |
dc.description.abstract | Стаття носить проблематичний характер і присвячена розвитку теоретичних основ мотивації персоналу. В статті розкрито основні переваги та недоліки концепцій мотивації. Запропоновано узагальнені методи вдосконалення систем мотивування, персоналу. Метою написання статті є визначення можливості застосування різних мотиваційних теорій у практиці побудови ефективної системи стимулювання на підприємствах деревообробної галузі. Проведений аналіз показав, що застосування концепцій мотивації на підприємствах можливе лише частково. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | УжНУ "Говерла" | uk |
dc.subject | мотивація | uk |
dc.subject | стимулювання | uk |
dc.subject | мотиваційні теорії | uk |
dc.title | Практичне застосування сучасних мотиваційних теорій на підприємствах деревообробної промисловості | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Економіка. Спецвипуск - 28, Частина 2 - 2009 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
тит. Ек 28(2) 2009.pdf | 285.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.