Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56894
Title: A MODEL OF EATING BEHAVIOR FOR YOUNG PEOPLE STUDYING ON CONDITIONS OF A HIGH LEVEL OF DIGITAL LOAD
Other Titles: Модель харчової поведінки для молоді, що навчається в умовах високого рівня цифрового навантаження
Authors: Миронюк, Іван Святославович
Лепканич, Анна Олександрівна
Keywords: студентська молодь, моделі харчування, високе цифрове навантаження
Issue Date: 2023
Publisher: Collegium Humanum – Szkoła Główna Menedżerska ul. Moniuszki 1a, 00-014 Warszawa, Polska
Citation: Ivan Myronyuk, Anna Lepkanich. A MODEL OF EATING BEHAVIOR FOR YOUNG PEOPLE STUDYING ON CONDITIONS OF A HIGH LEVEL OF DIGITAL LOAD (Модель харчової поведінки для молоді, що навчається в умовах високого рівня цифрового навантаження). OBEZITA A METABOLICKÝ SYNDRÓM: Zborník vedeckých prác 2023. COLLEGIUM HUMANUM WARSAW MANAGEMENT UNIVERSITY, WARSZAWA 2023. Р. 331-338.
Abstract: На основі результатів попередніх досліджень були розроблені сучасні підходи до формування здорових моделей харчування молоді, яка навчається. В основу лягла низка критеріїв, що визначали ключові показники соціально-економічних характеристик різних груп студентської молоді, які і визначали особливості моделей організації їх здорового харчування. На основі отриманих результатів розроблено концептуальну модель здорової харчової поведінки для студентської молоді, яка має високий рівень щоденного цифрового навантаження в процесі навчання. Для даної групи студентської молоді пропонована модель харчування має наступні основні характеристики: щоденне трьох разове харчування без додаткових перекусів. Сніданок складає 45% калорійної цінності від загального добового раціону, обід складає 35% від загального раціону, вечеря - 20 % Основне полягає в обмеженні навантажування організму на період нічного відпочинку, адже фізична активність у молоді з високим цифровим навантаженням є вимушено низькою. Останній прийом їжі повинен бути за 2-3 години до сну. Даний підхід відрізняється від загально прийнятого і не зосереджений на загальній калорійності раціону, основна мета надати організму всіх необхідних мікро- і макроелементів. Раціон формується відповідно до статі, з врахуванням розроблених правил балансу білків, жирів та вуглеводнів.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/56894
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.