Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60667
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСавіна, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorПопович, Галина Богданівна-
dc.contributor.authorШейдик, Кароліна Артурівна-
dc.contributor.authorЗозуля, Ігор Юрійович-
dc.date.accessioned2024-04-03T14:14:49Z-
dc.date.available2024-04-03T14:14:49Z-
dc.date.issued2024-03-15-
dc.identifier.citationСавіна О.І., Попович Г.Б., Шейдик К.А. Зозуля І.Ю. Формування продуктивності лохини за різних способів мульчування // Грааль науки: міжнародний науковий журнал. Вінниця: ГО «Європейська наукова платформа», 2024. № 37. С. 155 – 160.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60667-
dc.description.abstractНаведено результати вивчення типу і способів внесення мульчі на різних сортах лохини (Дюк, Аврора). Показано, що мульча позитивно впливає на збереженість кореневої системи лохини, врівноважує коливання температур у грунті і покращує його структуру, допомагає у боротьбі з бур’янами, що особливо важливо в перші роки після посадки. Відмічено дещо раніше достигання ягід у сорту Дюк у варіанті з свинячого перегною, подрібненої соломи та тирси (12-17.06). У контролі без підсипання ґрунтосуміші цей період був розтягнутим у часі (15-24.06). Ефективність торфу відмічали вже у перший рік використання. Разом з тим сорт Дюк забезпечив досить великий розмір ягід на варіанті із свинячого перегною, подрібненої соломи та тирси, але без внесення мульчі не змінив розміру ягоди. Маса ягоди була у межах характеристики сорту і не значно варіювала залежно від варіанту. Найкращий загальний стан куща після збору ягід фіксували на тому ж варіанті.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВінниця: ГО «Європейська наукова платформа»uk
dc.relation.ispartofseriesГрааль науки: міжнародний науковий журнал.;№ 37-
dc.subjectлохинаuk
dc.subjectсортuk
dc.subjectмульчуванняuk
dc.subjectпродуктивністьuk
dc.subjectгосподарська ефективністьuk
dc.titleФормування продуктивності лохини за різних способів мульчуванняuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.