Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60725
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Баті, Вікторія Віталіївна | - |
dc.contributor.author | Бойко, Надія Володимирівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-04-05T14:11:19Z | - |
dc.date.available | 2024-04-05T14:11:19Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Баті В. В., Бойко Н. В. Біологічні властивості штамів лактобактерій виділених із продуктів харчування рослинного походження та їстівних рослин. Scientific journal «Science Rise». 2016. №8/1, Т.25. С. 6-14. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60725 | - |
dc.description | The biological properties of Lactobacilli, isolated from ethnical foods and edible plants of the Black Sea region’ countries had been studied. These strains characterized by specific antagonistic properties and the ability to modulate host local immune response. Thus these strains could be used as microbial starters in the production of newly designed fermented foods of plant origin with predicted properties or as basic components of pro- or synbiotics | uk |
dc.description.abstract | Вивчено біологічні властивості лактобактерій, ізольованих із етнічних страв і їстівних рослин країн ре гіону Чорного моря. Дані штами характеризуються специфічними антагоністичними властивостями та здатністю модулювати локальну імунну відповідь організму, тому вони можуть використовуватись як закваски у виготовленні новітніх ферментованих харчових продуктів із заданими властивостями і як компоненти про- чи синбіотичних біопрепаратів | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Scientific journal «Science Rise». | uk |
dc.relation.ispartofseries | ;№8/1, Т. 25. | - |
dc.subject | лактобактерії, етнічні ферментовані продукти харчування, антагоністична актив ність, чутливість до антибіотиків, імуномодуляторний в | uk |
dc.subject | Keywords: lactobacilli, ethnical fermented foods, antagonistic activity, sensitivity to antibiotics, immunomodula tory effects | uk |
dc.title | Біологічні властивості штамів лактобактерій виділених із продуктів харчування рослинного походження та їстівних рослин. | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри мікробіології, вірусології та імунології з курсом інфекційних хвороб |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
biologichni-vlastivosti-shtamiv-laktobakteriy-vidilenih-iz-produktiv-harchuvannya-roslinnogo-pohodzhennya-ta-yistivnih-roslin.pdf | 699.19 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.