Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7728
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМінка, Л. В.-
dc.contributor.authorБокшан, О. Я.-
dc.date.accessioned2016-04-12T11:30:58Z-
dc.date.available2016-04-12T11:30:58Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationМінка, Л. В. Фомозна гниль (гангрена) картоплі [Текст] / Л. В. Мінка, О. Я. Бокшан // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / редкол.: В.І. Ніколайчук (гол. ред.), В.Г. Рошко, В.О. Чумак та ін. – Ужгород: Вид-во УжНУ "Говерла", 2010. – Вип.28. – С. 26–29. – Бібліогр.: с. 28–29 (11 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/7728-
dc.description.abstractВивчено морфолого-культуральні особливос- ті Phoma exigua var. exigua виділеного з патологічного матеріалу картоплі (бульби та бадилля). Встановлено, що гриби Phoma exigua sp. добре ростуть і утворюють пікніди на різних штучних поживних середовищах. Найбільш швидкий ріст гриба відмічали на 2% солодовому агарі та КДА (рН 7, +220С). Найбільш придатним для пікнідоутво- рення є середовище Леоніана (рН 6–8, +220С), де вже на 5–6 день спостерігається утворення пікнід та пікноспор. Ключові слова: фомоз, антрахінон морфолого-культуральні властивості, пікніди, пікноспори.uk
dc.description.abstractMorphological properties of Phoma exigua var. exigua, isolated from a potato pathological material (tubers and stems), has been investigated. It is established, that fungi Phoma exigua sp. well grows and forms pycnidium on various artificial nutrient mediums. The fastest growth of a fungus marked on 2 % malt agar and PDA (рН 7, +20–220 С). The most suitable for pycnidium formation was Leonian’s medium (рН 6–8, +20–220 С) where for 5–6 day formation of pycnidium and pycnidiospores was observed. Key words: phoma, anthraquinone, morphological properties, pycnidium, pycnidiospores.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;-
dc.subjectфомозuk
dc.subjectантрахінон морфолого-культуральні властивостіuk
dc.subjectпікнідиuk
dc.subjectпікноспориuk
dc.titleФомозна гниль (гангрена) картопліuk
dc.title.alternativeGangrene of potatouk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 28 - 2010

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФОМОЗНА ГНИЛЬ (ГАНГРЕНА) КАРТОПЛІ.pdf372.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.