Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20237
Title: Чи порушує обов'язкове членство адвоката в Національній асоціації адвокатів України конституційне право громадянина на свободу об’єднань та принцип незалежності адвокатської діяльності?
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат; адвокатура; обов’язкове членство; Національна асоціація адвокатів України; незалежність адвокатської діяльності.
Issue Date: 2017
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Заборовський В.В. Чи порушує обов'язкове членство адвоката в Національній асоціації адвокатів України конституційне право громадянина на свободу об’єднань та принцип незалежності адвокатської діяльності? Конституційно-правові академічні студії. 2017. № 1. С. 27-34. (стаття, фахове видання).
Abstract: Стаття присвячена дослідженню правової природи професійних асоціацій адвокатів і їх членства в НААУ. Особливу увагу приділено аналізу приктики Європейського суду з прав людини, а також положень міжнародних стандартів юридичної професії. Робиться висновок, згідно з яким обов'язковим членство в НААУ не порушує право громадянина на свободу об’єднань та принципу незалежності адвокатської діяльності, оскільки є необхідною умовою для можливого існування незалежного правового статусу адвоката.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20237
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.