Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20332
Title: СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧИЙ ТУРИЗМ У СВІТІ Й УКРАЇНІ: СОЦІАЛЬНИЙ ТА ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТИ
Other Titles: FITNESS TOURISM IN THE WORLD AND UKRAINE: THE SOCIAL AND ECONOMIC ASPECTS
Authors: Годя, Іван Михайлович
Keywords: туризм, спортивно-оздоровчий туризм, пішохідний туризм, водний туризм, велосипедний туризм, спелеотуризм, гірськолижний туризм, здоров’я, комерційний потенціал, США, Європа, Китай, Україна
Issue Date: Nov-2016
Publisher: Видавництво «Гілея»
Citation: Спортивно-оздоровчий туризм у світі й Україні: соціальний та економічний аспект / Годя І. М. // Всеукраїнське фахове вид. «Гілея: науковий вісник» вип. 114, листопад 2016 р.
Abstract: У статті здійснено порівняльний аналіз розвитку спортивно-оздоровчого туризму в світі та Україні. Підкреслено не лише велике соціальне значення (що випливає з його назви), а й економічну ефективність цього різновиду туризму. Відзначено значне зростання популярності спортивно-оздоровчого туризму у світі (насамперед, у США, Західній Європі, Китаї), а також недостатню його розвиненість в Україні. Визначено труднощі, з якими зіткнувся в своєму розвитку спортивний туризм у нашій країні (економічні проблеми розвитку суспільства, майже повна відсутність державної та громадської підтримки цього виду туризму, недосконалість, а в окремих випадках і відсутність сучасної нормативно-правової, методичної та інформаційної бази, яка б враховувала його реалії, внутрішні організаційні проблеми в самому туристсько-спортивному русі, що накопичились за останні роки). Окреслені шляхи розвитку вітчизняного спортивно-оздоровчого туризму.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20332
ISSN: 2076-1554
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туристичної інфраструктури та сервісу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття_Соц ек аспеути спорт_туризм_.pdf307.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.