Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20344
Title: Правова природа договору про надання правової допомоги як документа, що підтверджує повноваження адвоката в контексті змін до процесуальних кодексів
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат; професійна правнича допомога; договір про надання правової допомоги; оформлення повноважень адвоката.
Issue Date: 2018
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Заборовський В.В. Правова природа договору про надання правової допомоги як документа, що підтверджує повноваження адвоката в контексті змін до процесуальних кодексів. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. 2018. Вип. 48. Т. 2. С. 152-156. (стаття, фахове видання, включена до міжнародних наукометричних баз).
Abstract: У статті автором розкривається правова природа договору про надання правової допомоги як документа, що підтверджує повноваження адвоката в суді у контексті нещодавніх змін до процесуальних кодексів. Робиться висновок про те, що у випадку якщо ні клієнт, ні адвокат не ставлять собі за мету дотримання адвокатської таємниці, яка може міститися в умовах такого договору, він повинен бути основним і єдиним документом, що посвідчує повноваження адвоката в суді. Тож автор не розділяє позицію українського законодавця, який в нових редакціях ЦПК, ГПК та КАС України вже не передбачає можливість посвідчення повноважень адвоката за допомогою договору про надання правової допомоги, залишивши таку можливість в інших нормативних актах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20344
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
37.pdf219.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.