Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26274
Title: Волонтерська діяльність у змісті соціальної функції держави
Authors: Вашкович, Вікторія Валеріївна
Манзюк, Василь Васильович
Рошканюк, Вадим Михайлович
Keywords: соціальна функція, соціальна держава, правова держава, соціальна політика, волонтерська діяльність, ocial functions of the state, social state, law state, social policy, volunteer activity
Issue Date: 2019
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Вашкович В.В., Манзюк В.В., Рошканюк В.М. Волонтерська діяльність у змісті соціальної функції держави / В.В. Вашкович. Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2019. – 200 с.
Abstract: Монографія присвячена дослідженню правового регулювання волонтерської діяльності. На сторінках монографії розкрито сутність волонтерства, охарактеризовано волонтерство як складову соціальної функції держави, виокремлено проблеми, з якими стикаються волонтери в своїй роботі, а також сформульовано положення з удосконалення законодавства у відповідній сфері, досліджено зміст соціальної функції держави як правової категорії та механізм її здійснення, передачу соціальної функції держави недержавним суб'єктам, охарактеризовано поняття «волонтерство», «волонтерська діяльність», визначено адміністративно-правовий статус волонтерів та волонтерських організацій, встановлено особливості правового регулювання волонтерської діяльності в окремих сферах та напрямках, охарактеризовано правові аспекти волонтерства у сфері надання соціальних послуг, у сфері обороноздатності держави, при роботі з внутрішньо переміщеними особами тощо. Монографія розрахована на студентів, аспірантів, викладачів юридичних вузів і факультетів, громадські та волонтерські організації та на широке коло читачів, що цікавляться питаннями волонтерської діяльності, які, на думку автора, знайдуть для себе багато цікавого в цій роботі.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26274
ISBN: 978-966-916-85-2
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри господарського права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
монографія Вашкович.pdf652.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.