Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35989
Title: Парламентські вибори в Україні 2012 року: загальнонаціональний та регіональний виміри
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Keywords: Верховна Рада України, парламентські вибори 2012 р., виборча система, політична партія, виборчий округ, електоральний бар’єр
Issue Date: 2016
Publisher: Київ: Гілея
Citation: Остапець Ю. О. Парламентські вибори в Україні 2012 року: загальнонаціональний та регіональний виміри. Гілея: науковий вісник. 2016. Випуск 118. С. 359-262.
Abstract: Аналізуються особливості організації і проведення парламентських виборів в Україні 2012 р. Охарактеризовано новели закону за яким проводились вибори. Зроблено висновок, що він надає перевагу великим політичним партіям. Оцінено електоральний потенціал політичних партій та досліджено їх програмні установки напередодні виборів. Встановлено, що головними суб’єктами виборчого процесу були наступні політичні партії: Партія регіонів, Комуністична партія України, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Політична партія «Удар». Окремо акцентується увага на регіональних особливостях парламентських виборів і подається регіональний розподіл голосів виборців. З’ясовано, що соціокультурне розмежування «Схід – Захід» мало домінуючий вплив на електоральні уподобання громадян у регіональному вимірі. Охарактеризовані результати виборів за пропорційною і мажоритарною складовою. Оцінено вплив мажоритарної складової на структурування Верховної Ради України.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/35989
ISSN: 2076-1554
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гілея_Парламентські вибори в Україні 2012 року.pdf6.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.