Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41716
Назва: | Державна політика у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини |
Інші назви: | Public policy in the field of food safety and veterinary medicine |
Автори: | Попович, Терезія Петрівна Голінка, Світлана Іванівна |
Ключові слова: | управління безпечності харчових продуктів, ветеринарна медицина, ветеринарна інспекція, епізоотичне благополуччя, харчові переробні підприємства |
Дата публікації: | 16-січ-2022 |
Бібліографічний опис: | Попович Т.П., Голінка С.І. Державна політика у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. 2021. № 67. С. 158-162. |
Короткий огляд (реферат): | Стаття присвячена окресленню окремих аспектів правового регулювання ветеринарної медицини в Україні. У роботі здійснено аналіз дослідження законодавства у сфері ветеринарного та епізотичного благополуччя, а також безпечності харчових продуктів. Виокремлено етапи реформування центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності харчових продуктів. Проведено комп-лексний аналіз планування та здійснення ветернарно-санітарного нагляду та контролю на підконтрольних об’єктах суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом, зберіганням та реалізацією харчової про-дукції. Запропоновано концептуальні підходи до формування державної кадрової політики в галузі безпеч-ності харчових продуктів, при цьому виділено основні цілі,що формують забезпечення потреб галузі професійними,компетентними та кваліфікованими кадрами. Запропоновано шляхи вдосконалення позапланових заходів державного контролю та застосування при цьому адміністративного впливу. Автор приходить до висновку, що організація роботи Держпродспоживслужби України є недослідженою належно, а законодавча база недосконалою, що створює перепони в ефективній роботі Держпродспоживслужби як центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері ветеринарного, санітарного та епізоотичного благополуччя. Наголошено, що необхідною передумовою удосконалення національної стратегії забезпечення продовольчої безпеки України є створення дієздатної, конструктивної державної служби ветеринарної медицини, спроможної виконувати покладені на неї функції державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду. Це дає підстави вважати, що формування державної кадрової політики у галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини України на сьогодні належить до актуальних питань, що потребують розв’язання як у науковому, так і в практичному аспектах. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/41716 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри теорії та історії держави і права |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
250000-Текст статті-573785-2-10-20220115.pdf | 418.36 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.