Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017
Title: | Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат |
Authors: | Ґоца, Еріка |
Keywords: | назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | Видавництво УжНУ «Говерла» |
Citation: | Ґоца, Е. Суфіксальні деривати серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат [Текст] / Е. Ґоца // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Філологія. Соціальні комунікації / ред. кол.: Ю.М. Бідзіля (голова), В.В. Барчан, Н.П. Бедзір та ін. – Ужгород : Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 24. – С. 107–113. – Бібліогр.: с. 113 (18 назв). |
Series/Report no.: | Філологія. Соціальні комунікації; |
Abstract: | У статті приділено увагу суфіксальним дериватам серед назв їжі рослинного походження в українських говорах Карпат, зокрема проаналізовано віддієслівні, відад’єктивні та відсубстантивні похідні. Зроблено висновок про те, що суфіксація – найбільш продуктивний спосіб творення цих назв. Ключові слова: назва, номінація, номен, суфіксальний дериват, українські говори Карпат. |
Description: | The article deals with the suffixational derivatives in the names of vegetative food items in Ukrainian patois of the Carpathians. The main attention is paid to the verbal, adjectival and nominal derived names. It is concluded that suffixation is the most productive type of the formation of the names in question. Key words: name, nomination, lexeme, suffixational derivative, Ukrainian patois of the Carpathians. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5017 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Випуск 24 - 2011 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
СУФІКСАЛЬНІ ДЕРИВАТИ СЕРЕД НАЗВ ЇЖІ РОСЛИННОГО.pdf | 524.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.