Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52599
Title: Глобальні виміри інноваційної сили Європейського Союзу
Authors: Заяць, Олена Іванівна
Ярема, Томаш Васильович
Палінчак, Микола Михайлович
Issue Date: 2023
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Ярема Т. В. Глобальні виміри інноваційної сили Європейського Союзу : монографія / Т. В. Ярема, О. І. Заяць, М. М. Палінчак.; рец. : В. А. Вергун, М. М. Король. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2023. – 232 с.
Abstract: Монографію присвячено поглибленню теоретичних і практичних засад інноваційної сили Європейського Союзу. Акцентовано увагу на аналізі конвергентно-інтеграційної взаємодії інноваційних сил країн-членів Європейського Союзу та її економічних ефектів. У монографії розкрито економічний зміст поняття "інноваційна сила" для суб’єктів глобального господарства (країни та міжнародного інтеграційного угрупування), ідентифіковано маркери формування та нарощення інноваційної сили в умовах сучасної індустріальної революції, досліджено асинхронну диспозицію інноваційної сили країн-членів Європейського Союзу, оцінено інноваційну силу Європейського Союзу в контексті глобалізації, проаналізовано вплив інтеграційних і дезінтеграційних процесів в Європейському Союзі на співвідношення інноваційної сили країн-членів, охарактеризовано інноваційний статус української економіки в контексті європейських інтеграційних процесів, визначено детермінанти розвитку інноваційної сили України як країни-кандидата на вступ в ЄС.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ "Ужгородський національний університет" (протокол № 5 від 4 травня 2023 року)
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52599
ISBN: 978-617-554-149-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародної політики
Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Монографія 2023.pdf4.86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.