Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52964
Title: Особливості демографічних процесів Іршавщини за 1991-2020 рр.
Authors: Корчинська, Жанна Михайлівна
Капцош, Сніжанна Віталіївна
Keywords: Особливості демографічних процесів Іршавщини за 1991-2020 рр., населення Іршавщини, чисельність населення, наявне населення, природний приріст населення, народжуваність, смертність, міграції.
Issue Date: 24-May-2023
Publisher: Ужгород: ПП Данило С.І.
Citation: Капцош С.В., Корчинська Ж.М. Особливості демографічних процесів Іршавщини за 1991-2020 рр. / Сніжанна Капцош, Жанна Корчинська // Географічні аспекти просторової організації території, суспільства та збалансованого природокористування : матеріали IV науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Україна, м. Ужгород, 24- 26 травня 2023 р.). Ужгород: ПП Данило С.І., 24-26 травня 2023 року. С. 76 - 81.
Abstract: У статті охарактеризовано демографічні процеси Іршавщини в межах періоду 1991-2020 рр. Проаналізовано сучасні статистичні дані щодо населення Ірщавщини за 30-тирічний період. Розглянуто основні демографічні проблеми.
Description: Одним з перспективних регіонів Закарпатської області, що має центральне географічне положення та хорошу транспортну розв’язку є Іршавщина. Природно-ресурсний потенціал та вигідне розміщення є хорошими передумовами для розвитку даного регіону в соціально-економічному відношенні. Але попри це, демографічна ситуація Іршавщини в останні роки зазнає значних коливань в кількісних значеннях щодо населення, що провокується міграційними процесами, економічною нестабільністю та війною в Україні. Тому вивчення та систематизація даних по темі дослідження дасть змогу в майбутньому зробити порівняльну характеристику та аналіз демографічних показників Іршавщини з цими ж показниками даного регіону, але вже в умовах децентралізації.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52964
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної географії та раціонального природокористування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Капцош, Корчинська.docxОсобливості демографічних процесів Іршавщини за 1991-2020 рр.52.76 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.