Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55893
Title: Фізична реабілітація на різних етапах відновлення здоров’я та функціонування після ампутацій кінцівок у військовослужбовців
Authors: Гузак, Олександра Юріївна
Keywords: фізична реабілітація,ампутація кінцівок, військовослужбовці
Issue Date: 4-May-2023
Publisher: Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет»
Abstract: Втрата кінцівки важка та складна подія для будь-якої людини. Для військовослужбовців відновлення рухової активності набуває надзвичайно важливого значення для майбутнього повернення у звичне життя. Реабілітаційний процес після ампутації кінцівки тривалий та вимагає багато зусиль від пацієнта та медичного персоналу. Фізичні вправи є одним із засобів фізичної реабілітації на різних етапах відновлення здоров’я та функцій організму військовослужбовців.
Description: За даними зарубіжної літератури, з розвитком військової медицини проведено багато досліджень із можливості збереження травмованої кінцівки. На думку деяких авторів, шлях збереження кінцівки пов’язаний із збільшенням кількості повторних госпіталізацій, вищим рівнем ускладнень і збільшенням кількості хірургічних процедур. Отож, прохання пацієнта провести пізню ампутацію є зрозумілим, однак збереження кінцівки є довготривалим процесом, який не дає гарантії щодо ймовірності виникнення ранових ускладнень і несприятливих психологічних наслідків, повного відновлення функції та зникненню больових відчуттів.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55893
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичної реабілітації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тези-Гузак 05.2023docx.pdf356.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.