Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57260
Title: ЖУРНАЛІСТИКА РІШЕНЬ В УМОВАХ ВІЙНИ У НОВИНАХ РЕГІОНАЛЬНИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ «СУСПІЛЬНЕ УЖГОРОД» ТА «21 УЖГОРОД» (ПЕРІОД СЕРПЕНЬ-ЖОВТЕНЬ 2023 РОКУ)
Authors: ШУХ, ДІАНА СТАНІСЛАВІВНА
Issue Date: 22-Dec-2023
Citation: Магістерська кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістр журналістики. ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Ужгород, 2023.
Abstract: У магістерській роботі досліджено модель журналістики рішень на регіональному телебаченні в умовах війни. Окреслено загальні ознаки матеріалів, створених за цією моделлю. На наявність сюжетів у стилі журналістики рішень проаналізовано вечірні випуски новин телеканалу «Суспільне Ужгород» та сюжети телеканалу «21 Ужгород». Аналіз контенту охоплює період із серпня по жовтень 2023 року. У другому розділі надано загальні рекомендації для журналістів, як спілкуватися з ветеранами війни, з жінками-військовими, з постраждалими в наслідок воєнних дій, з людьми з інвалідністю. У висновках до наукової роботи є перелік рекомендацій, як створювати сюжет з використанням методу журналістики рішень. У результаті наукового дослідження проаналізовано 61 вечірній випуск новин телеканалу «Суспільне Ужгород», що включає 77 сюжетів. Виявлено, що 20 сюжетів за цей період – створені у стилі журналістики рішень, що становить 26% від загального контенту. Також проаналізовано 200 коротких та великих сюжетів на телеканалі «21 Ужгород». Із них 12 – це сюжети у стилі журналістики рішень, а це всього лише 6% від загального контенту.
Type: Text
Publication type: Інша текстова публікація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57260
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ШУХ магістерська.pdf952.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.