Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/6631
Title: Профілактика аліментарного С-гіповітамінозу у дітей Закарпаття.
Other Titles: Prevention of alimentary C - hypovitaminosis in children from Transcarpathia region.
Authors: Казакова, Римма Вікторівна
Мельник, Володимир Семенович
Горзов, Людмила Федорівна
Keywords: аскорбінова кислота, гіповітаміноз, продукти харчування, профілактика
Issue Date: 2014
Publisher: Науковий огляд
Citation: Казакова Р. В. Профілактика аліментарного С-гіповітамінозу у дітей Закарпаття. [Електронний ресурс] / Р. В. Казакова,В.С.Мельник,Л.Ф.Булей // Науковий огляд. – 2014. - Т.3, №.2. - С.113-118.
Abstract: Вивчено вміст аскорбінової кислоти (АК) в продуктах рослинного походження, вирощених на території Закарпаття. Рівень цього мікронутрієнта визначали прямим хіміко - аналітичним методом в санітарно - гігієнічній лабораторії. Отримані результати порівнювали з показниками вмісту цього вітаміну в інших регіонах України, з офіційними таблицями хімічного складу харчових продуктів, що засвідчило відсутність відмінностей у вмісті АК у продуктах різних регіонів України, а також у ретроспективних дослідженнях.
Studied the content of ascorbic acid in foods of plant origin grown in Transcarpathia. The level of micronutrients were determined by direct chemical -analytical method of sanitary - hygienic laboratory. The results are compared with those of the vitamin content in other regions of Ukraine, the official table of the chemical composition of food products showed no difference in the contents of ascorbic acid in the products of different regions of Ukraine and in retrospective studies .
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/6631
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
146-582-1-PB.pdf214.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.