Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51245
Title: Особливості професійної діяльності адвоката та української адвокатури в умовах воєнного стану.
Other Titles: Features of the professional activity of a lawyer and the Ukrainian bar under martial law.
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Орлова, Оксана Степанівна
Манзюк, Василь Васильович
Keywords: Особливості професійної діяльності адвоката та української адвокатури в умовах воєнного стану., Ключові слова: адвокат; адвокатська діяльність; адвокатура; Національна асоціація адвокатів України; воєнний стан; збройна агресія; Опікунська Рада; іноземні партнери.
Issue Date: 2022
Publisher: Електронне наукове видання «Аналітично-порівняльне правознавство»
Citation: Заборовський В.В., Орлова О.С., Манзюк В.В. Особливості професійної діяльності адвоката та української адвокатури в умовах воєнного стану. Аналітично-порівняльне правознавство. 2022. № 3. С. 279-285. URL: https://doi.org/10.24144/2788-6018.2022.03.50
Series/Report no.: УДК;342.1
Abstract: Дана стаття присвячена розкриттю питань, що пов’язані із певною специфікою професійної діяльності адвоката та української адвокатури в умовах воєнного стану. Для досягнення поставленої мети, авторами був застосований комплекс загальнонаукових і спеціальних методів, що є характерними для правової науки. Дослідження проводилося із застосуванням насамперед статистичного та соціологічного методів, системно-структурного та формально-догматичного методів, а також діалектичного методу пізнання правової дійсності. В рамках даної статті було проаналізовано практичні діяльність органів адвокатського самоврядування, зокрема Національної асоціації адвокатів України, в умовах збройної агресії з боку росії. Робиться висновок, що задля підвищення якості здійснення адвокатської діяльності насамперед на безоплатній основі, Національною асоціацією адвокатів України було створено Центр надання методичної допомоги та координації волонтерської допомоги військовослужбовцям. Також Національною асоціацією адвокатів України та радами адвокатів відповідних регіонів, було проведено безліч різного роду заходів щодо вирішення актуальних питань захисту прав та інтересів громадян, військовослужбовців і самих адвокатів. Акцентується увага також на діяльності Опікунської Ради Національної асоціації адвокатів України та іноземних партнерів щодо допомоги українським адвокатам. Аргументується позиція, згідно з якою неймовірною є кількість національних професійних організацій (асоціацій) адвокатів, адвокатських компаній та юридичних фірм, а також пересічних адвокатів з усього цивілізованого світу, які об’єднані бажанням підтримати українських адвокатів і українців загалом та надати їм різноманітного роду допомогу, яку вони потребують у зв’язку із військовою агресією з боку росії.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51245
ISSN: 2788-6018
Appears in Collections:Аналітично-порівняльне правознавство. Вип. 3 2022
Наукові публікації кафедри господарського права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Адвокатура в умовах воєнного стану.pdf232.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.