Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57530
Title: | Особливості мотиваційної діяльності вищого навчального закладу |
Authors: | Шеверя, Мирослава Юріївна |
Keywords: | мотивація, стимулювання, матеріальне стимулювання, соціально-психологічна мотивація |
Issue Date: | 2007 |
Publisher: | Поліграфцентр "Ліра" |
Citation: | Шеверя, М. Ю. Особливості мотиваційної діяльності вищого навчального закладу/ М. Ю. Шеверя // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Поліграфцентр "Ліра", 2007. – Спецвип. 22. Ч. 3. – С.234-237. – Бібліогр.:с.237 (4 назви). |
Abstract: | Стаття носить проблематичний характер і присвячена розвитку теоретичних основ матеріальної і соціально-психологічної мотивації персоналу. В статті розкрито основні переваги та недоліки матеріального та соціально-психологічного стимулювання. Запропоновано узагальнені методи вдосконалення систем мотивування персоналу. Ціль дослідження - проведення комплексного аналізу мотиваційного середовища вищого навчального закладу. Інструментом дослідження було анкетування. Проведений аналіз показав, що мотивація праці у ВНЗ неефективна; основним мотиваційним факторам не приділяється увага; умови праці, моральне та матеріальне стимулювання, психологічний клімат не займають належного місця в практиці управління персоналом. Що, в свою чергу, негативно відображається на діяльності вищого навчального закладу в цілому. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/1YS90f12kD32HyLi-yqpe0b4FnZaXSmnt/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57530 |
ISSN: | 0869-0782 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ. Серія: Економіка. Спецвипуск - 22, Частина 3 - 2007 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Тит. Ек. Спецвип. 22. Ч.ІІІ.pdf | 151.86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.