Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57556
Title: Застосування теоретичних розробок М.Портера та концепції ключових компетенцій при формуванні загальної стратегії підприємства
Authors: Курівський, Ігор Йосипович
Keywords: ключова компетенція, стратегічна архітектура, ланцюг формування вартості, інтегрована модель
Issue Date: 2007
Publisher: Поліграфцентр "Ліра"
Citation: Курівський, І. Й. Застосування теоретичних розробок М.Портера та концепції ключових компетенцій при формуванні загальної стратегії підприємства / І. Й. Курівський // Науковий вісник Ужгородського університету: серія: Економіка / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Поліграфцентр "Ліра", 2007. – Спецвип. 22. Ч. 3. – С.260-265. – Бібліогр.:с.265 (5 назв).
Abstract: В статті розглядається проблема побудови інтегрованої моделі процесу формування та реалізації загальної стратегії на підприємстві на основі теоретичних розробок М. Портера, який акцентував увагу на зовнішньоорієнтованих факторах конкурентної переваги, а, відповідно, і зовнішньої спря­мованості стратегії, та концепції ключових компетенцій (автори Г. Хамел та К. Прахалад), яка опи­сує внутрішні ресурси та здібності підприємства як визначальні для досягнення стійкої конкурент­ної переваги. Проведене дослідження показало, що засновниками обох концепцій підготована теоре­тична база для подальшого синтезу їхніх теорій в інтегрованій моделі процесу формування та реа­лізації загальної стратегії на підприємстві, сутність якої (моделі) і досліджується у статті.
Description: https://drive.google.com/file/d/1cqExWBWtZ_dTJnCrxGjr8YeSV7mO-oMF/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/57556
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ. Серія: Економіка. Спецвипуск - 22, Частина 3 - 2007

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тит. Ек. Спецвип. 22. Ч.ІІІ.pdf151.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.