Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15108
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorМашура, Ганна Юріївна-
dc.contributor.authorГанич, Тарас Михайлович-
dc.contributor.authorРішко, Олександр Адальбертович-
dc.contributor.authorФатула, Михайло Іванович-
dc.date.accessioned2017-09-20T09:30:12Z-
dc.date.available2017-09-20T09:30:12Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationАктуальність визначення порога смакової чутливості до кухонної солі у осіб з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби [Текст] / Г. Ю. Машура, Т. М. Ганич, О. А. Рішко, М. І. Фатула // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / редкол.: А.С. Головацький (голова), З.Й. Фабрі та ін. – Ужгород : Спектраль, 2017. – Вип. 1 (55). – С. 162–164. – Бібліогр.: с. 163-164 (23 назви).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/15108-
dc.description.abstractУ статті подано огляд літератури, у якому висвітлюється роль надмірного вживання хлориду натрію у розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хвороби, а також методи визначення споживання хлориду натрію пацієнтами. Ключові слова: хлорид натрію, неалкогольна жирова хвороба печінки, гіпертонічна хвороба, поріг смакової чутливості до кухонної солі.uk
dc.description.abstractThe article presents a literature review in which highlighted the role of excessive consumption of sodium chloride in the development of nonalcoholic fatty liver disease and hypertension and methods for determining the consumption of sodium chloride by patients. Key words: sodium chloride, nonalcoholic fatty liver disease, essential hypertension, salt taste sensitivity threshold.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТОВ "Спектраль"uk
dc.relation.ispartofseriesМедицина;-
dc.subjectхлорид натріюuk
dc.subjectнеалкогольна жирова хвороба печінкиuk
dc.subjectгіпертонічна хворобаuk
dc.subjectпоріг смакової чутливості до кухонної соліuk
dc.titleАктуальність визначення порога смакової чутливості до кухонної солі у осіб з поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки та гіпертонічної хворобиuk
dc.title.alternativeRelevance of determine the salt taste sensitivity threshold in people with combined course of nonalcoholic fatty liver disease and essential hypertensionuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Располагается в коллекциях:2017 / Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Медицина. Випуск 1 (55)
Наукові публікації кафедри факультетської терапії



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.