Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1590
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПалко, Аліса Іванівна-
dc.contributor.authorКерецман, Анжеліка Олексіївна-
dc.date.accessioned2015-03-25T12:27:22Z-
dc.date.available2015-03-25T12:27:22Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationОсобливості харчування населення Закарпатської області та їх вплив на розвиток патології органів травлення [Текст] / А. І. Палко, А. О. Керецман // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород: Говерла, 2013. – Вип. 1(46). – С. 171–174. – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 174 (6 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1590-
dc.descriptionThe paper deals with medical and social aspects of food consumption big the population of Transcarpathia and its influence on health. Daily feeding ration disbalance for its separate nutrients and feeding regime disorder have been revealed to be the main reasons of the irrational diet. There has been stated the correlation interaction between feeding pecularities and the development of digestion organ diseases. Key word: food peculiarities, morbidity, diseases of digestive organs, preventionuk
dc.description.abstractУ статті узагальнені основні медико-соціальні аспекти проблеми харчування населення Закарпатської області та їх вплив на поширеність патології органів травлення. Виявлено, що основними причинами нераціонального харчування є незбалансованість добових харчових раціонів за окремими нутрієнтами та порушення режиму харчування. Встановлений кореляційний зв’язок між особливостями харчування та розвитком захворювань органів травлення. Ключові слова: харчування, населення, захворювання органів травлення, профілактикаuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesМедицина;-
dc.subjectхарчуванняuk
dc.subjectнаселенняuk
dc.subjectзахворювання органів травленняuk
dc.subjectпрофілактикаuk
dc.titleОсобливості харчування населення Закарпатської області та їх вплив на розвиток патології органів травленняuk
dc.title.alternativeFeeding peculiarities of the population of Transcarpatian region and their influtnct on the pathology development of the digestion organsuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 1 (46) - 2013



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.