Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1590
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Палко, Аліса Іванівна | - |
dc.contributor.author | Керецман, Анжеліка Олексіївна | - |
dc.date.accessioned | 2015-03-25T12:27:22Z | - |
dc.date.available | 2015-03-25T12:27:22Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Особливості харчування населення Закарпатської області та їх вплив на розвиток патології органів травлення [Текст] / А. І. Палко, А. О. Керецман // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород: Говерла, 2013. – Вип. 1(46). – С. 171–174. – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 174 (6 назв). | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1590 | - |
dc.description | The paper deals with medical and social aspects of food consumption big the population of Transcarpathia and its influence on health. Daily feeding ration disbalance for its separate nutrients and feeding regime disorder have been revealed to be the main reasons of the irrational diet. There has been stated the correlation interaction between feeding pecularities and the development of digestion organ diseases. Key word: food peculiarities, morbidity, diseases of digestive organs, prevention | uk |
dc.description.abstract | У статті узагальнені основні медико-соціальні аспекти проблеми харчування населення Закарпатської області та їх вплив на поширеність патології органів травлення. Виявлено, що основними причинами нераціонального харчування є незбалансованість добових харчових раціонів за окремими нутрієнтами та порушення режиму харчування. Встановлений кореляційний зв’язок між особливостями харчування та розвитком захворювань органів травлення. Ключові слова: харчування, населення, захворювання органів травлення, профілактика | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Видавництво УжНУ "Говерла" | uk |
dc.relation.ispartofseries | Медицина; | - |
dc.subject | харчування | uk |
dc.subject | населення | uk |
dc.subject | захворювання органів травлення | uk |
dc.subject | профілактика | uk |
dc.title | Особливості харчування населення Закарпатської області та їх вплив на розвиток патології органів травлення | uk |
dc.title.alternative | Feeding peculiarities of the population of Transcarpatian region and their influtnct on the pathology development of the digestion organs | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Располагается в коллекциях: | 2013 / Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Медицина. Випуск 1 (46) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ЇХ ВПЛИВ.pdf | 414.73 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.