Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/17988
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГоловата, Т.К.-
dc.contributor.authorБоднар, Я.Я.-
dc.date.accessioned2017-12-26T10:26:10Z-
dc.date.available2017-12-26T10:26:10Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationПорівняльна характеристика ультраструктурних змін міокарда щурів при хронічній алкоголізації напоями різної якості та міцності [Текст] / Т. Головата, Я. Боднар // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина; збірник наукових праць / відп. ред. В.І.Русин. – Ужгород : Говерла, 2008. – Вип. 33. – С.28-31.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/17988-
dc.description.abstractРЕЗЮМЕ: електронно-мікроскопічним методом вивчено структурні зміни компонентів міокарда білих щурів, яких піддали хронічній алкоголізації напоями різної якості та міцності: 17 % об. вином, 40 % об. горілкою та 40 % об. самогоном. Встановлено, що за характером морфологічної реакції на алкоголь, серце відноситься до органів, реакція яких полягає у послідовному прогресуванні субмікроскопічних змін. Вираженість морфологічних проявів у структурних компонентах міокарда на етапах хронічної алкогольної інтоксикації залежить від якості та міцності алкогольного напою.uk
dc.description.abstractThe EM study the structure of myocardial components in white rats with modelled chronic alcoholic intoxication by 17 % vol. wine, 40 % vol. vodka and 40 % vol. home-drew. It has been established that heart reaction in alcohol consist in successive progress of morphological changes. Significance of morphological manifestation in stages of alcoholization is depend on drink quality and strength. Key words: ultrastructure of the myocardium, cronic alcoholizationuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.subjectультраструктура міокардаuk
dc.subjectхронічна алкоголізаціяuk
dc.titleПорівняльна характеристика ультраструктурних змін міокарда щурів при хронічній алкоголізації напоями різної якості та міцностіuk
dc.title.alternativeComparative ultrastructure of the rats myocardium in chronic alcoholization with drinks different quality and strengthuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 33 - 2008



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.