Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18080
Title: Хромогастроскопія резектованого шлунка
Other Titles: Chromogastroscopy of resected stomach
Authors: Русин, Василь Іванович
Болдіжар, Олександр Олександрович
Паканич, Ю.А.
Василів, А.Р.
Keywords: хромогастроскопія, резекція шлунка
Issue Date: 2008
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Хромогастроскопія резектованого шлунка [Текст] / В. Русин, О. Болдіжар, Ю. Паканич, А. (. Василів // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина; збірник наукових праць / відп. ред. В.І.Русин. – Ужгород : Говерла, 2008. – Вип. 33. – С.204-207.
Abstract: РЕЗЮМЕ: на базі хірургічної клініки ОКЛ ендоскопічно із використанням зрошення слизової кукси шлунка 0,25% розчином метиленового синього обстежено 101 хворого, оперованого з приводу виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, терміном від 1 до 25 років і більше. Проведено аналіз характеру патологій кукси шлунка після резекцій за Б ІІ у залежності від строків після операції. Хромогастроскопія допомагає більш чітко візуалізувати патологію та вибрати місце прицільної біопсії, що збільшує точність морфологічної діагностики.
In surgical clinic of Regional Hospital 101 patients with stomach or duodenal ulcer, who underwent surgical intervention in terms 1-25 years, were examined endoscopicaly with staining by 0,25% sol. methyleni coerulei. We analyzed pathology of the gastric stump in different terms after stomach B II resection. Chromogastroscopy enables more accurate pathology visualization and choice of target biopsy, which encrease authenticity of the morphological diagnostics. Key words: chromogastroscopy, stomach resection
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18080
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 33 - 2008

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ХРОМОГАСТРОСКОПІЯ РЕЗЕКТОВАНОГО ШЛУНКА.pdf396.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.