Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18495
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМойжес, Володимир Валерійович-
dc.date.accessioned2018-03-22T09:51:06Z-
dc.date.available2018-03-22T09:51:06Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationКружальна кераміка кельтів Верхнього Потисся [Текст] / В. Мойжес // Carpatica — Карпатика. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2007. – Вип.36. – С.27-38.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18495-
dc.description.abstractНайбільш масовою категорією археологічного матеріалу виступає кераміка, яка часто є єдиним джерелом для культурної і хронологічної атрибуції пам’яток. За способом виробництва вона поділяється на дві великі групи - ліпну та кружальну. Аналіз другої групи дозволяє говорити про рівень розвитку гончарного ремесла і торгівлі.uk
dc.description.abstractA wide spread of the high – quality potter’s ceramics in the Upper Tissa Region is connected with the settlement of the Celts who were the representatives of the Laten civilization. According to the technology of production the ceramics plates are divided into four groups: I - grey clay plates, II - brown and red plates (which are the result of the oxidizing heat), III - graphite plates, IV - the most limited – painted plates. There are different types of ceramics. They are: vases, bowls, pots, jags, scoops, canpharos, situls. The technology of production gives us the possibility to speak about the high level of the regional celtic potter’s ceramics.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.subjectВерхнє Потиссяuk
dc.subjectкружальна керамікаuk
dc.titleКружальна кераміка кельтів Верхнього Потиссяuk
dc.title.alternativeThe Celtic Potter’s Ceramics in the Upper Tissa Regionuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Розташовується у зібраннях:Карпатика. Випуск 36 2007

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кружальна кераміка кельтів Верхнього Потисся.pdf589.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.