Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19743
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГарапко, Тетяна Василівна-
dc.date.accessioned2018-06-16T16:55:11Z-
dc.date.available2018-06-16T16:55:11Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationВісник проблем біології і медицини – 2018 – Вип.1, том 2 (143). – С. 12–16. DOI 10.29254/2077-4214-2018-1-2-143-12-16uk
dc.identifier.issn2077-4214-
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19743-
dc.description.abstractВ статті наведений аналіз сучасної наукової літератури щодо змін в органах і тканинах при ожирінні. Ожиріння сприяє виникненню численних захворювань та їх ускладнень, таких як цукровий діабет 2 типу, гіпертонія, інсульт, хвороба жовчного міхура, остеоартрит, психосоціальні проблеми та певні види раку. Проте основні механізми розвитку патологічних станів органів унаслідок ожиріння залишаються незрозумілими. Розглянуто жирову тканину, як ендокринний орган, який утворює біля 50 біологічно активних речовин. Найбільш вагому роль відіграє біла жирова тканина. Основною структурною одиницею жирової тканини є високоспеціалізовані клітини – адипоцити. Описано вплив адипоцитокінів на різні тканини організму.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesВип.1, том 2 (143);-
dc.subjectожиріння, адипоцити, лептин, лімфоцити, селезінкаuk
dc.titleМОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КОМПОНЕНТІВ ТКАНИН І ОРГАНІВ ПРИ ОЖИРІННІuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри анатомії людини та гістології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Вісник проблем біології і медицини. №22.pdf2.16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.