Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20101
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бібікова (Жулканич), Неля Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2018-09-06T10:29:55Z | - |
dc.date.available | 2018-09-06T10:29:55Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20101 | - |
dc.description.abstract | У статті розглянуто принципи та особливості органічного агровиробництва, можливості їх реалізації в сучасних ринкових умовах господарювання. Обґрунтовано дефініції економічної сутності категорії «органічне агровиробництво», узагальнено методичні підходи щодо його політико-економічного визначення. Висвітлено роль системи органічного агровиробництва як складної виробничої діяльності, здійснюваної з дотриманням відповідних правил і стандартів, методів і принципів, визначених законодавчо, і направлених на підтримку здоров’я ґрунтів, екосистем і людей. Особлива увага у статті приділена дотриманню вимог реалізації принципів охорони здоров’я, збереження природного довкілля, справедливості і турботи, екологізації галузей рослинництва і тваринництва, використанню матеріалів і новітніх технологій, що забезпечують збалансованість агроекосистем. Наголошено, що виробництво і споживання органічного продовольства повинно відповідати принципам соціальної та екологічної справедливості з урахуванням потреб та інтересів як сучасних, так і наступних поколінь. За результатами дослідження зроблено висновок, що в процесі становлення органічного господарювання в аграрній сфері України актуальним є завдання розробки наукової стратегії і пріоритетних напрямів виробництва екологічно чистої продукції продовольства на основі раціонального використання природно-ресурсного та економічного потенціалів, оцінки сильних і слабких сторін функціонування вітчизняного сільського господарства в контексті невідкладних потреб суспільства. Ключові слова: органічне виробництво, сутність принципів органічного господарювання, екологізація сільського господарства, забезпечення сталого розвитку аграрної сфери. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Видавництво УжНУ "Говерла" | uk |
dc.relation.ispartofseries | Економіка; | - |
dc.subject | органічне виробництво | uk |
dc.subject | сутність принципів органічного господарювання | uk |
dc.subject | екологізація сільського господарства | uk |
dc.subject | забезпечення сталого розвитку аграрної сфери | uk |
dc.title | Принципи органічного агровиробництва: сутність і шляхи реалізації | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (49) Том 2 - 2017 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ПРИНЦИПИ ОРГАНІЧНОГО АГРОВИРОБНИЦТВА.pdf | 650.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.