Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874
Название: Методичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарства
Авторы: Юдіна, О. І.
Ключевые слова: підприємство, сталий розвиток, економічна модель, цільове управління, методи економіко–математичного моделювання
Дата публикации: 2019
Издательство: Вид-во "Гельветика"
Библиографическое описание: Юдіна, О. І. Методичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарства [Текст] / О. І. Юдіна // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М. М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2019. – Вип. 27№Ч. 2. – С.118-123. – Бібліогр.: с.122 (12 назв). – Рез. рос., англ.
Краткий осмотр (реферат): У статті за допомогою методів економіко-математичного моделювання на основі функції цілі розроблено модель кореляційної залежності економічних показників виробничо-комерційної діяльності підприємств готельно-рес- торанного бізнесу та визначено стан, структуру і закономірності розвитку ресурсно-економічних потенціалів, а також установлено їхній вплив на результати роботи та економічне зростання суб’єкта господарювання. Сформовано набір змінних, які представляють входи (оцінні параметри), виходи (результативні показники) і внутрішній стан модельова- ної системи (закономірність взаємовпливу показників). Доведено, що побудована регресійна модель виробничо-комер- ційної діяльності є якісною і пояснює кількісний зв'язок витрат за елементами операційної діяльності й рівня доход- ності підприємства готельно-ресторанної сфери. Запропоновані методичні підходи та пояснена за допомогою методів кореляційно-регресійного аналізу закономірність взаємозв’язків моделі виробничо-комерційної діяльності дають змогу оцінювати, прогнозувати і планувати обсяг витрат та результати функціонування, отже, управляти сталим економічним розвитком суб’єкта господарювання.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 27 Частина 2 - 2019

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ЦІЛЬОВОГО УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ ЕКОНОМІЧНИМ.pdf462.32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.