Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЮдіна, О. І.-
dc.date.accessioned2020-02-04T13:13:05Z-
dc.date.available2020-02-04T13:13:05Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationЮдіна, О. І. Методичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарства [Текст] / О. І. Юдіна // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М. М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2019. – Вип. 27№Ч. 2. – С.118-123. – Бібліогр.: с.122 (12 назв). – Рез. рос., англ.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874-
dc.description.abstractУ статті за допомогою методів економіко-математичного моделювання на основі функції цілі розроблено модель кореляційної залежності економічних показників виробничо-комерційної діяльності підприємств готельно-рес- торанного бізнесу та визначено стан, структуру і закономірності розвитку ресурсно-економічних потенціалів, а також установлено їхній вплив на результати роботи та економічне зростання суб’єкта господарювання. Сформовано набір змінних, які представляють входи (оцінні параметри), виходи (результативні показники) і внутрішній стан модельова- ної системи (закономірність взаємовпливу показників). Доведено, що побудована регресійна модель виробничо-комер- ційної діяльності є якісною і пояснює кількісний зв'язок витрат за елементами операційної діяльності й рівня доход- ності підприємства готельно-ресторанної сфери. Запропоновані методичні підходи та пояснена за допомогою методів кореляційно-регресійного аналізу закономірність взаємозв’язків моделі виробничо-комерційної діяльності дають змогу оцінювати, прогнозувати і планувати обсяг витрат та результати функціонування, отже, управляти сталим економічним розвитком суб’єкта господарювання.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВид-во "Гельветика"uk
dc.subjectпідприємствоuk
dc.subjectсталий розвитокuk
dc.subjectекономічна модельuk
dc.subjectцільове управлінняuk
dc.subjectметоди економіко–математичного моделюванняuk
dc.titleМетодичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарстваuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 27 Частина 2 - 2019



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.