Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Юдіна, О. І. | - |
dc.date.accessioned | 2020-02-04T13:13:05Z | - |
dc.date.available | 2020-02-04T13:13:05Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Юдіна, О. І. Методичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарства [Текст] / О. І. Юдіна // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М. М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2019. – Вип. 27№Ч. 2. – С.118-123. – Бібліогр.: с.122 (12 назв). – Рез. рос., англ. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27874 | - |
dc.description.abstract | У статті за допомогою методів економіко-математичного моделювання на основі функції цілі розроблено модель кореляційної залежності економічних показників виробничо-комерційної діяльності підприємств готельно-рес- торанного бізнесу та визначено стан, структуру і закономірності розвитку ресурсно-економічних потенціалів, а також установлено їхній вплив на результати роботи та економічне зростання суб’єкта господарювання. Сформовано набір змінних, які представляють входи (оцінні параметри), виходи (результативні показники) і внутрішній стан модельова- ної системи (закономірність взаємовпливу показників). Доведено, що побудована регресійна модель виробничо-комер- ційної діяльності є якісною і пояснює кількісний зв'язок витрат за елементами операційної діяльності й рівня доход- ності підприємства готельно-ресторанної сфери. Запропоновані методичні підходи та пояснена за допомогою методів кореляційно-регресійного аналізу закономірність взаємозв’язків моделі виробничо-комерційної діяльності дають змогу оцінювати, прогнозувати і планувати обсяг витрат та результати функціонування, отже, управляти сталим економічним розвитком суб’єкта господарювання. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Вид-во "Гельветика" | uk |
dc.subject | підприємство | uk |
dc.subject | сталий розвиток | uk |
dc.subject | економічна модель | uk |
dc.subject | цільове управління | uk |
dc.subject | методи економіко–математичного моделювання | uk |
dc.title | Методичні основи цільового управління сталим економічним розвитком підприємства готельно-ресторанного господарства | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 27 Частина 2 - 2019 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ЦІЛЬОВОГО УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ ЕКОНОМІЧНИМ.pdf | 462.32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.