Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29045
Title: ДИНАМІКА РОЗВИТКУ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС В РАМКАХ ДІЇ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ
Authors: Брензович, Катерина Степанівна
Машкара-Чокнадій, Вікторія Василівна
Keywords: зовнішня торгівля, експорт, імпорт, тарифні квоти, зона вільної торгівлі, країни ЄС, Угода про асоціацію між Україною та ЄС
Issue Date: 2020
Publisher: ДВНЗ «Ужгородський національний університет»
Citation: Брензович К.С., Машкара-Чокнадій В.В. ДИНАМІКА РОЗВИТКУ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС В РАМКАХ ДІЇ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ // К.С.Брензович, В.В.Машкара-Чокнадій // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Міжнародні економічні відносини та світове господарство». - 2020. - Вип.30. - С.14-18.
Abstract: У статті досліджено зміну вектору в зовнішній торгівлі України за останні чотири роки, а саме з моменту підписання Україною Угоди про Поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Проаналізовано ключові моменти реалізації Угоди, зазначено її основні позитивні та негативні аспекти. Розглянуто зрушення в зовнішній торгівлі України, що обумовлені лібералізацією режиму двосторонніх торговельних відносин. Охарактеризовано основні тенденції сучасного стану та динаміки розвитку торгівельних відносин між Україною та ЄС через аналіз структури імпорту та експорту товарів, обсягів використання тарифних квот. Особливе місце відведено дослідженню структурних зрушень в експорті агропромислової продукції України до ЄС. Надано рекомендації щодо покращення показників зовнішньої торгівлі та ефективного просування української продукції на європейські ринки.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/29045
ISSN: 2413-9971
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Випуск №28_2019_ч. 1.pdf4.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.