Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/34062
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГвоздяк, Ольга Михайлівна-
dc.contributor.authorHvozdyak, Olha-
dc.date.accessioned2021-03-14T17:30:56Z-
dc.date.available2021-03-14T17:30:56Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationHvozdyak O. Interferenzerscheinungen in den ukrainischen Mundarten von Transkarpatien (Bereich: Küche. Kochkunst. Lebensmittel) // Germanistik in der Ukraine. Jahrheft 10҆2015. – Kyjiv: Вид. центр КНЛУ, 2015. – S. 59-67.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/34062-
dc.description.abstractУ статті йдеться про німецькі запозичення лексико-семантичного поля “Кухня. Кулінарія. Продукти харчування” в українських говірках Закарпаття як результат тривалих німецько-українських культурних та міжмовних контактів на теренах краю. Ключові слова: українська говірка Закарпаття, німці Закарпаття, міжмовні контакти, запозичення, кулінарна лексика.uk
dc.description.abstractThe article deals with the German Borrowings of the lexico-semantic field “Kitchen. Culinary. Food” in Ukrainian subdialects of Transcarpathia at a result of lasting German-Ukrainian cultural and interlanguage contacts on the territory of the region. Key words: Ukrainian subdialect of Transcarpathia, interlanguage contacts, German Borrowings, Culinary lexis.uk
dc.language.isodeuk
dc.relation.ispartofseriesGermanistik in der Ukraine;-
dc.subjectукраїнська говірка Закарпаттяuk
dc.subjectнімці Закарпаттяuk
dc.subjectміжмовні контактиuk
dc.subjectзапозиченняuk
dc.subjectкулінарна лексикаuk
dc.titleInterferenzerscheinungen in den ukrainischen Mundarten von Transkarpatien (Bereich: Küche. Kochkunst. Lebensmittel)uk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри німецької філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
INTERFERENZERSCHEINUNGEN IN DEN UKRAINISCHEN.pdf557.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.