Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37344
Title: Лінгвосоціокультурний аспект викладання української мови як гуманітарної дисципліни у закладах вищої освіти Закарпаття
Authors: Малець, Наталія Богданівна
Keywords: самосвідомість, мова, виховання, розвиток, освіта
Issue Date: 2020
Publisher: Закарпатський інститут післядипломної освіти
Citation: збірник матеріалів УІІІРегіонального науково-методичного інтернет-семінару, Ужгород:ПП Данило С.І.,2020. - 87 с.
Abstract: Важлива роль у формуванні національної самосвідомості належить рідній мові, яка є суттєвою етнодиференціюючою ознакою. У свідомості часто відбувається фактичне споріднення мови і народу. Виховання і розвиток підростаючих поколінь забезпечується лише рідною мовою – це здавна прийнята цивілізованими націями аксіома. На сьогодні є необхідність відновлення і розвитку культурної традиції нашого народу, розвитку української мови.
Description: Істотною особливістю людського суспільства є те, що воно постійно впливає на оточення, яке саме створило і в якому живе. А тому говорячи про мову та культуру як сукупність практичних, матеріальних і духовних надбань людства, мусимо говорити про всі сторони життя людини та її конкретних етносоціальних утворень в їх історичному часі і просторі. Суб'єктами мови та культури виступають окремі людські спільноти – племена, народи, нації, багатоетнічні державні утворення, що розвивають, збагачують і виробляють сукупність умов свого життєзабезпечення.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37344
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри громадського здоров'я та гуманітарних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тези 21.jpg543.78 kBJPEGView/Open
тези 1.jpg847.08 kBJPEGView/Open
тези 2.jpg1.23 MBJPEGView/Open
тези 3.jpg1.09 MBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.