Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45407
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Грабар, Марина Василівна | - |
dc.contributor.author | Пригара, Ольга Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-30T11:36:56Z | - |
dc.date.available | 2022-10-30T11:36:56Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Грабар М.В. Пригара О.В. Екологізація туризму як умова сталого розвитку. «Інтелект ХХІ». 2021. № 5. С. 16-19. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45407 | - |
dc.description.abstract | У статті зроблено аналіз основних підходів до екологізації туризму в Україні, шляхів переходу до еколого-збалансованого розвитку та визначені основні завдання, які стоять перед учасниками туристичного бізнесу для реалізації ідей сталого розвитку в туризмі. Показано, що екологізація туризму вимагає консолідації зусиль держави, туристичних підприємств та туристів, спрямованих на зменшення негативного антропогенного впливу на довкілля, природні та історико-культурні туристичні ресурси. Обґрунтовано, що стрімкий розвиток туристичної індустрії веде до збільшення тиску на туристичні ресурси та зростанню протиріч між задоволенням туристичного попиту та раціональним використанням туристичних ресурсів. Оскільки більшість видів туризму здійснюється у природному середовищі, надзвичайно актуальним є збереження природних туристичних ресурсів, їх раціональне використання та відновлення. Встановлено, що перехід до еколого-збалансованого природокористування в туризмі сприяє втіленню ідей сталого розвитку. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.subject | туризм, екологічний туризм, сталий розвиток, еколого-збалансоване природокористування | uk |
dc.title | Екологізація туризму як умова сталого розвитку | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри туризму |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.