Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46931
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛепканич, Анна Олександрівна-
dc.contributor.authorМиронюк, Іван Святославович-
dc.date.accessioned2023-01-15T11:48:24Z-
dc.date.available2023-01-15T11:48:24Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЛепканич А. О., Миронюк І. С. Зміни режимів харчування студентської молоді в залежності від форм організації освітнього процесу. / С. В. Лінніков, І. С. Миронюк // Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України. 2022. N 3 (93). — С. 4-7.uk
dc.identifier.issn1681-2786-
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46931-
dc.descriptionDOI 10.11603/1681-2786.2022.3.13428uk
dc.description.abstractМета: визначити вплив різних форм організації освітнього процесу на режим харчування студентської молоді, зокрема споживання їжі швидкого приготування та фаст-фуду. Матеріали і методи. В основі метод спеціального соціологічного дослідження. Ключові питання дослідження були направлені на визначення кількості щоденних прийомів їжі, обсягів споживання продуктів на добу та практики вживання фаст-фуду. Розсилання анкет проводилося за допомогою Google-форми під час суворих карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-2019. Цільова група соціологічного дослідження – студентська молодь ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Результати. В результаті отримано 163 анкети респондентів, серед яких переважна більшість осіб жіночої статі – 121 (74,2 %). Вікова категорія респондентів – 18–21 рік. Більшість, 111 респондентів (68 % опитаних), відчувають зміни в режимі харчування при переході на дистанційну форму навчання. 41 % опитаних (67 респондентів) відмічають збільшення добових обсягів спожитої їжі, респонденти, які не відчувають змін, складають 46 % опитаних (75 респондентів). Результати вказують на формування зміни в режимах харчування у більшості респондентів при змінах форм організації освітнього процесу. Аналіз відповідних питань показав, що 59 осіб (36 %) опитаних відмітили збільшення частоти перекусів під час дистанційного навчання. Вивчено питання частоти вживання фастфуду, снеків та солодких газованих напоїв у раціоні, результати вказують на незначне збільшення частоти вживання їжі фаст-фуд під час дистанційного навчання – 18 осіб (11 % респондентів), проте є збільшення прийомів їжі фастфуд під час саме очного навчання, це відмітили 54 особи (33,1 % опитаних). Загалом серед усіх здобувачів освіти, що взяли участь в опитуванні, рівень вживання їжі фаст-фуд під час дистанційного навчання зменшився. Висновки. Частина опитаних респондентів, яка складає 68 %, відмічає зміни в режимі харчування. Відмічено зростання частих перекусів (36 % опитаних) під час дистанційного навчання, що слугує причиною до збільшення кількості прийомів їжі та її обсягу. Періоди дистанційного навчання в умовах високого рівня цифрового навантаження можуть призводити до формування стійких змін моделі харчування молоді, що в майбутньому може негативно відобразитися на стані їх здоров’я.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТНМУ «Укрмедкнига»uk
dc.subjectстудентська молодьuk
dc.subjectфаст-фудuk
dc.subjectмодель харчуванняuk
dc.subjectдистанційне навчанняuk
dc.titleЗміни режимів харчування студентської молоді в залежності від форм організації освітнього процесуuk
dc.title.alternativeChanges in the eating habits of university students depending on the forms of the educational process organizationuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.