Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46931
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лепканич, Анна Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Миронюк, Іван Святославович | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-15T11:48:24Z | - |
dc.date.available | 2023-01-15T11:48:24Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Лепканич А. О., Миронюк І. С. Зміни режимів харчування студентської молоді в залежності від форм організації освітнього процесу. / С. В. Лінніков, І. С. Миронюк // Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України. 2022. N 3 (93). — С. 4-7. | uk |
dc.identifier.issn | 1681-2786 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46931 | - |
dc.description | DOI 10.11603/1681-2786.2022.3.13428 | uk |
dc.description.abstract | Мета: визначити вплив різних форм організації освітнього процесу на режим харчування студентської молоді, зокрема споживання їжі швидкого приготування та фаст-фуду. Матеріали і методи. В основі метод спеціального соціологічного дослідження. Ключові питання дослідження були направлені на визначення кількості щоденних прийомів їжі, обсягів споживання продуктів на добу та практики вживання фаст-фуду. Розсилання анкет проводилося за допомогою Google-форми під час суворих карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-2019. Цільова група соціологічного дослідження – студентська молодь ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Результати. В результаті отримано 163 анкети респондентів, серед яких переважна більшість осіб жіночої статі – 121 (74,2 %). Вікова категорія респондентів – 18–21 рік. Більшість, 111 респондентів (68 % опитаних), відчувають зміни в режимі харчування при переході на дистанційну форму навчання. 41 % опитаних (67 респондентів) відмічають збільшення добових обсягів спожитої їжі, респонденти, які не відчувають змін, складають 46 % опитаних (75 респондентів). Результати вказують на формування зміни в режимах харчування у більшості респондентів при змінах форм організації освітнього процесу. Аналіз відповідних питань показав, що 59 осіб (36 %) опитаних відмітили збільшення частоти перекусів під час дистанційного навчання. Вивчено питання частоти вживання фастфуду, снеків та солодких газованих напоїв у раціоні, результати вказують на незначне збільшення частоти вживання їжі фаст-фуд під час дистанційного навчання – 18 осіб (11 % респондентів), проте є збільшення прийомів їжі фастфуд під час саме очного навчання, це відмітили 54 особи (33,1 % опитаних). Загалом серед усіх здобувачів освіти, що взяли участь в опитуванні, рівень вживання їжі фаст-фуд під час дистанційного навчання зменшився. Висновки. Частина опитаних респондентів, яка складає 68 %, відмічає зміни в режимі харчування. Відмічено зростання частих перекусів (36 % опитаних) під час дистанційного навчання, що слугує причиною до збільшення кількості прийомів їжі та її обсягу. Періоди дистанційного навчання в умовах високого рівня цифрового навантаження можуть призводити до формування стійких змін моделі харчування молоді, що в майбутньому може негативно відобразитися на стані їх здоров’я. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | ТНМУ «Укрмедкнига» | uk |
dc.subject | студентська молодь | uk |
dc.subject | фаст-фуд | uk |
dc.subject | модель харчування | uk |
dc.subject | дистанційне навчання | uk |
dc.title | Зміни режимів харчування студентської молоді в залежності від форм організації освітнього процесу | uk |
dc.title.alternative | Changes in the eating habits of university students depending on the forms of the educational process organization | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри наук про здоров’я |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Зміни режимів харчування при дистанційному_ стаття 2022.pdf | 228.74 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.