Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49824
Title: Функціональна та клінічна лабораторна діагностика
Authors: Мальцева, Ольга Борисівна
Ляховець, Лариса Олексіївна
Keywords: функціональна діагностика, функціональні проби, нервова система, хребет, тести
Issue Date: 2021
Publisher: ТОВ Прінтлайн, м. Ужгород
Citation: Мальцева О.Б., Ляховець Л.О. Функціональна та клінічно лабораторна діагностика: Методична розробка для самостійної роботи студентів вищих навчальних закладів.- Ужгород, 2021. – 48 с.
Abstract: Пропоновані контрольні питання, тестові завдання з курсу «Функціональна та клініко-лабораторна діагностика» для студентів факультету здоров’я та фізичного виховання складені у відповідності до навчальної програми з даної дисципліни, в якій передбачений цикл лабораторних занять. Вони охоплюють усі розділи навчальної програми, і є основою для формування варіантів тестових завдань (нервова система, хребет тощо) модульного контролю оцінки успішності студентів за кредитно - модульною системою навчання.
Description: 1. Методи дослідження функціонального стану нервової системи................ 5 2. Особливості досліджень окремих відділів нервової системи.................... 10 3. Антропометричне обстеження як сукупність методів та прийомів вимірювань морфологічно-функціональних особливостей тіла людини...... 15 4. Обстеження опорно-рухового апарату. Кількісна оцінка суглобового синдрому. Дослідження функціонального стану суглобів…………………. 19 5. Клінічна, інструментальна, функціональна діагностика хребта. Вертебрологічна номенклатура. Деформації хребта та їх діагностика……. 23 6. Обстеження м’язової системи. Дослідження сили, тонусу та функціональної здатності м'язів…………………………………………… 29 7.Рентгенологічні та хвильові методи досліджень......................................... 33 8. Дослідження рідких середовищ організму. Аналіз крові, характеристика. Загальні та біохімічні показники крові в нормі та при патології…………... 39 9. Ключ о тестового контролю………………………………………………... 46 10. Список літератури…………………………………………………………. 48
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49824
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри основ медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021 МЕТОДИЧКА Ч 2.doc259 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.