Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Title: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти
Other Titles: The process of obtaining a composition of probiotic strains and natural prebiotics for the design of food products intended for the correction of intestinal microbiota
Authors: Мелешко, Тамара Вадимівна
Баті, Вікторія Віталіївна
Паллаг, Олександра Володимирівна
Симочко, Надія Володимирівна
Бойко, Надія Володимирівна
Keywords: пробіотичні штами, природні пребіотики, функціональні продукти харчування, спрямована корекція кишкової мікробіоти
Issue Date: 2021
Publisher: ДП "Український інститут інтелектуальної власності"
Citation: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання продуктів харчування, призначених для корекції кишкової мікробіоти пат. 148691 МПК (2006) A61K 36/00 A61K 35/74 (2015.01) / Мелешко Т.В., Баті В.В., Паллаг О.В., Симочко Т.М., Бойко Н.В.; заявник та патентовласник ДВНЗ «Ужгородський національний університет», ТОВ “ЕДІЕНС”. – u202008154; заявл. 21.12.2020; опубл. 08.09.2021, бюл. № 36. – 11 с.
Abstract: Процес одержання композиції пробіотичних штамів та природних пребіотиків для конструювання функціональних продуктів харчування, призначених для спрямованої корекції кишкової мікробіоти, включає сумісне культивування пребіотичних та пробіотичних компонентів. Як природні пребіотики використовують плоди гарбуза і моркви, які подрібнюють на шматки розміром 1-2 см, заливають водою у розрахунку 14,8 % від загальної маси і нагрівають при температурі 60 °C протягом 10-15 хв, гомогенізують, щоб кількість м'якоті становила 35 % від загальної кількості, вносять пектин та лимонну кислоту. Далі суміш пастеризують при температурі 60-65 °C протягом 30 хв, охолоджують до температури 35-37 °C і додають пробіотичні штами: Lactobacillus plantarum IMB В-7414 та Lactobacillus casei IMB В-7412.
Type: Text
Publication type: Патент
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50864
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри медико-біологічних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Патент_148691.PDF9.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.