Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51463
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФорос, Анатолій Ілліч-
dc.contributor.authorГарапко, Тетяна Василівна-
dc.contributor.authorКочмарь, М. Ю.-
dc.contributor.authorПопович, Ф. А.-
dc.contributor.authorРосола, Т.В.-
dc.contributor.authorЯцко, С. І.-
dc.date.accessioned2023-05-11T17:12:55Z-
dc.date.available2023-05-11T17:12:55Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationФорос А.І. Зміни структури лімфатичних вузлів при дії глутамату натрію та корекції / Форос А.І., Гарапко Т.В., Кочмарь М.Ю., Попович Ф.А., Росола Т.Ф., Яцко // Морфологія. 2023;17(1):19-28uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51463-
dc.descriptionАктуальність. Використання харчових добавок в харчовій промисловості є широко розповсюдженим, проте їх вплив на органи лімфоїдної системи досліджено не достатньо. Мета дослідження–вивчити зміни структури паренхіми лімфатичних вузлів щурів за умови дії глутамату натрію та корекції мелатоніном. Методи. Дослідження проводилося на 42 білих щурах-самцях та самках репродуктивного віку. Експериментальні тварини перебували на висококалорійній дієті впродовж шести тижнів (перша група), після чого два тижні корекції мелатоніном (друга група). Висококалорійну дієту досягали шляхом додавання в харчовий раціон тварин глутамату натрію в дозі 0, 07 г/кг маси тіла щура. Доза мелатоніну становила 10 мг/кг маси тіла щура. Результати. Було досліджено, що через шість тижнів впливу глутамату натрію виникають деструктивно-дегенеративні зміни, зокрема …uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherМорфологія. 2023;17(1):19-28uk
dc.subjectГлутамат натріюuk
dc.subjectлімфатичні вузли-
dc.subjectморфологія-
dc.titleЗміни структури лімфатичних вузлів при дії глутамату натрію та корекціїuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри ортопедичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
278696-Текст статті-642515-1-10-20230509.pdf1.9 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.