Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53011
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Щобак, О. І. | - |
dc.contributor.author | Фабрі, Золтан Йожефович | - |
dc.date.accessioned | 2023-07-31T12:10:33Z | - |
dc.date.available | 2023-07-31T12:10:33Z | - |
dc.date.issued | 1995 | - |
dc.identifier.citation | Щобак, О. І. Механізми антиатерогенної дії поліненасичених жирних кислот / О. І. Щобак, З. Й. Фабрі // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / редкол.: С.А. Головацький (глов.ред.), П.Ф. Шеремет, З.Й. Фабрі та ін. – Ужгород : [Б.в.], 1995. – Вип. 2. – С. 84–86. – Бібліогр.: с. 86 (10 назв). – Рез. англ. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53011 | - |
dc.description | https://drive.google.com/file/d/1K6UypbM6DfAmUANwqvHV1n0aYzii9xEk/view?usp=sharing | uk |
dc.description.abstract | It lias been estimated that stimulation of thyroid gland bу the unsaturated fatty asids increases production of bile asids (salts) from cholesterol аnd excretion of bile's cholesterol. The high phospholipids ( cholesterol) ratio in memoranes increases its fluidity, cross-membrane movement of oxygen, therefore low-density lipoprotein's catabolism is accelerated. The diet with а high content of polyunsaturated fatty scids causes decreasiпg іn chlosterol's content of low density lipoproteins. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Видаництво УжДУ | uk |
dc.relation.ispartofseries | Медицина; | - |
dc.title | Механізми антиатерогенної дії поліненасичених жирних кислот | uk |
dc.title.alternative | Тhе mechnisms of antiatherogenic effect of thе polyunsaturated fatty asids. | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск. 2 – 1995 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Титулка.pdf | 1.25 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.