Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54293
Title: Внутрішній туризм України: тенденції, проблеми та можливості розвитку у воєнний період
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Габчак, Станіслав Євгенійович
Keywords: Туризм і рекреація, Ключові слова: внутрішній туризм, безпека туристичних подорожей, небезпека та ризики, воєнний стан, ДАРТ.
Issue Date: Aug-2023
Publisher: Одеса
Citation: Габчак Н., Габчак С. Внутрішній туризм України: тенденції, проблеми та можливості розвитку у воєнний пЖурнал «Економіка та суспільство». 2023. № 52. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2592 DOI: 10.32782/2524-0072/2023-52-67еріод.
Abstract: На давний час в Україні триває російсько-українська війна і немає абсолютно безпечної території для відпочинку. Тому нами проаналізовані необхідні умови дотримання безпеки під час подорожей туристів та рекреантів. Виокремлено Карпатський регіон як один із найбільш «безпечних» щодо розвитку туристичної діяльності в умовах війни. Цей регіон відповідно до особливостей свого географічного розташування на крайньому заході України, вздовж кордону з європейськими країнами ЄС та НАТО, вважається найбільш захищеним від ворога і на його територію спрямований значний туристичний потік. У статті охарактеризовано нові тенденції розвитку внутрішнього туризму. Досліджено основні вимоги щодо забезпечення безпеки туризму та проаналізовано особливості відпочинку та роботи туристичних об’єктів у Карпатському регіоні в період війни, визначено певні обмеження та заборони щодо руху туристів. Розроблено й запропоновано заходи захисту туриста й туристичних підприємств зі зниженням рівня небезпеки учасників мандрівок. Окреслено законодавчі вимоги до суб’єктів туристичної діяльності, які здійснюють відповідний вид діяльності, щодо забезпечення безпеки туристів.
Description: З 2019 року країни світу отримали чимало викликів та загроз щодо демографічного, політичного та соціально-економічного розвитку своїх територій. Туристична сфера країн зазнала великих втрат і стала однією із найбільш постраждалих секторів економіки. Тільки в січні 2022 року туристичні кампанії в повному об’ємі відновили свою роботу, оскільки почала зростати кількість рекреантів на весняний та літній відпочинковий сезони. Однак, показників туристичних прибутків, які були до пандемії COVID-19 так і до сьогоднішнього дня не досягнуто. Наприкінці 2021 року відбулись позитивні зміни щодо збільшення туристичного потоку в Україні і він досяг 3 млн. осіб, але ці показники втрачені у зв’язку з російсько-українською війною.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54293
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.