Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5433
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Белчгазі, Віра Йосипівна | - |
dc.contributor.author | Данканич, Т.К. | - |
dc.date.accessioned | 2015-12-23T08:32:27Z | - |
dc.date.available | 2015-12-23T08:32:27Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Белчгазі, В. Й. Вплив міді на ріст і розвиток винограду [Текст] / В. Й. Белчгазі, Т. К. Данканич // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І. Ніколайчук. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2011. – Вип. 30. – С. 164–166. – Рез. – укр., англ. – Бібліогр.: с. 166 (8 назв). | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5433 | - |
dc.description.abstract | Мідь – необхідний складовий елемент живлення. Без неї неможливий розвиток рослин. Мідь є компонентом ряду ферментів-оксидаз: поліфенолоксидази, аскорбіноксидази приймають участь у окисно-відновних реакціях, стимулює біосинтез хлорофілу, впливає на основний обмін, підвищує продуктивність виноградної лози і стійкість до інфекційних хвороб. Визначено оптимальні концентрації CuSO4 в складі поживного розчину. Ключові слова: виноград, мідь, ефект, вегетаційний дослід. | uk |
dc.description.abstract | Copper is essential element of nutrition. Plant development is impossible without it. Copper is a component of oxidase, e.g. polyphenol oxidase or ascorbic oxidase. This group of enzymes is involved in oxidation-reduction reactions; stimulates biosynthesis of chlorofile, effects on basal metabolism, enhances productivity of vine and infection resistance. In view of the aforesaid the optimal CuSO4 concentrations were assessed in a nutrient solution. Key words: grape plants, copper effects, vegetation, experiment. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Видавництво УжНУ «Говерла» | uk |
dc.relation.ispartofseries | Біологія; | - |
dc.subject | виноград | uk |
dc.subject | мідь | uk |
dc.subject | ефект | uk |
dc.subject | вегетаційний дослід | uk |
dc.title | Вплив міді на ріст і розвиток винограду | uk |
dc.title.alternative | Copper’s effect on plant growth and development | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 30 - 2011 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ВПЛИВ МІДІ НА РІСТ І РОЗВИТОК ВИНОГРАДУ.pdf | 289.41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.