Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5807
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНемет, Ф.-
dc.date.accessioned2016-01-13T12:42:52Z-
dc.date.available2016-01-13T12:42:52Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationНемет, Ф. Приблизна оцінка стану харчування осіб похилого воку в Пряшівському регіоні / Ф. Немет // Науковий вісник Ужгородського університету : Вип. 2 (41). – Ужгород: Видавництво УжНУ, 2011. – Вип. 2 (41). – С. 324–329. – Бібліогр.: с. 328–329 (19 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/5807-
dc.description.abstractНедостатнє споживання їжі чинить негативний вплив на організм, що призводить до зниженого живлення, так само, як і надмірне споживання їжі веде до формування ожиріння. Причини неадекватного споживання їжі в старшому віці різноманітні. Лікар, що обстежує пацієнта похилого віку, повинен досліджувати хар- човий статус при кожному контакті. Індекс маси тіла (ІМТ) є простим, але, звичайно, тільки оціночним по- казником для визначення харчового статусу пацієнта. Між тим, для оцінювання харчового статусу великих груп населення він є цілком об’єктивним параметром. У 1028 осіб похилого віку у Пряшівському регіоні Словаччини було проведено визначення ІМТ (у всіх осіб похилого віку в 4 медичних округах). У 13,4% старших людей було знайдено ознаки кахексії, у 19,4% — ожиріння. При порівнянні чоловічої і жіночої по- пуляції виявлено більший відсоток худих жінок, ніж чоловіків (p<0,01). Більшість значних відмінностей за- реєстровано у віковій групі 75-84 років. Результати опосередковані стимульованою вищою фізичною ак- тивністю жінок у нашому регіоні. Ключові слова: харчування, індекс маси тіла, кахексія, ожирінняuk
dc.description.abstractNutrition for the elderly is very important. Insufficient food intake has negative impact on the individual which leads to malnutrition, as well as excessive food intake with obesity creation. Causes of improper nutrition in older age are manifold. The attending physician should assess the nutritional status at every contact with seniors. Body mass index (BMI) is a simple, but certainly only an indicative test to evaluate the nutritional status of the individual. However to assess the nutritional status of large groups of people it has certainly a relevant value. 1028 seniors in Prešov region were examined for BMI (all seniors in 4 health districts). 13.4% of elderly people showed signs of cachexia, 19.4% — of obesity. When comparing male and female population, there is a higher percentage of slim women than men (at the level of statistical significance p<0.01). Most striking differences were recorded in the age group 75-84 years old. The results are conditioned by stimulated higher physical activity of women in our region. Key words: nutrition, body mass index, malnutrition, obesityuk
dc.language.isoenuk
dc.publisherВидавництво УжнУuk
dc.relation.ispartofseriesМедицина;-
dc.subjectхарчуванняuk
dc.subjectіндекс маси тілаuk
dc.subjectкахексіяuk
dc.subjectожирінняuk
dc.titleПриблизна оцінка стану харчування осіб похилого віку в Пряшівському регіоніuk
dc.title.alternativeApproximate nutritional status assessment of seniors in Prešov regionuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 2 (41) - 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПРИБЛИЗНА ОЦІНКА СТАНУ ХАРЧУВАННЯ ОСІБ ПОХИЛОГО ВІКУ.pdf420.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.